Pályázatból pótolják a játékvezetői díjakat

Dobos László 2019. augusztus 06., 11:19

Tíz pályázatot nyújtott be a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) a megyei önkormányzathoz, és mind a tíz nyertes lett – hangzott el a HMLE sajtótájékoztatóján. Ezeknek fele a megyei bajnokságokban induló futballcsapatok játékvezetői díjainak pótlását célozza.

Balról jobbra: Szentes Antal, Tamás Zoltán és Papp Levente, a HMLE titkára Fotó: Gábos Albin

A tíz pályázaton összesen 55 ezer lejt nyert a HMLE, ehhez 14 ezer lej önrészt kell hozzátennie az egyesületnek. Egy pályázat a Hargita és a Heves megye közötti testvérkapcsolat ápolásáról szól, idén Hargita megye volt a házigazda, a Heves megyei U15-ös és U17-es fiú-, illetve az U15-ös lányválogatottak vendégszerepeltek Székelyföldön.

{A}

Egy másik pályázaton nyert összegből díjazzák a megyében zajló felnőtt és ifjúsági bajnokságok győzteseit, hat pályázat pedig a különböző bajnokságok, illetve Román Kupa-mérkőzések játékvezetői díjainak megtérítését célozza. „A további pályázatokon nyert összegekből az ificsapatoknak vásároltunk felszerelést, illetve a Falvak Kupájával díjazott, gyerekcsapatoknak kiírt vetélkedő megszervezésére fordítjuk” – mondta el Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke.

Összesen 120 pályázat volt

Az eseményen jelen volt Szentes Antal, a Hargita megyei önkormányzat sport- és ifjúsági bizottságának titkára, aki elmondta, hogy a megyei önkormányzat idén 650 ezer lejt különített el sportpályázatokra: „összesen 120 pályázat érkezett be, ebből kereken száz volt érvényes és nyertes pályázat”. A HMLE által tartott sajtótájékoztató második felét megtisztelte jelenlétévek Borboly Csaba is. Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, megpróbálják könnyebbé tenni a pályázatok elkészítését, ennek érdekében javasolta – egyebek közt – egy egységes székelyföldi pályázati portál létrehozását.

Hétfőig lehet benevezni

Augusztus 12-éig, hétfőig lehet benevezni a HMLE által szervezett megyei szintű bajnokokságokra, a 4., az 5. és a 6. Liga Hargita megyei küzdelmeire. A csoportokat a végleges benevezések után alakítják ki.