Elutasították a Honvéd óvását, a Craiova folytatja az Európa Ligában

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 05., 21:43

Megúszta a kizárást az Universitatea Craiova a Budapest Honvéd elleni múlt csütörtöki Európa Liga-párharc visszavágóján történt botrány után. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzéssel és 60 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az oltyán klubot.

A pályán elért eredményt hagyták jóvá az UEFA-nál Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

„Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról, hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá” – olvasható a budapesti klub honlapján megjelent közleményben. Az európai szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn késő délután tárgyalta a Honvéd óvását, amely hiába reménykedett abban, hogy zöld asztalnál elérheti a továbbjutást, mert elutasították azt, és azzal indokolták, hogy

meglátásuk szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.

A Craiovánál túl szigórúnak tartják a három zártkapus meccset, főleg úgy, hogy már szombattól elkezdték a jegyárúsítást a csütörtöki, AEK Athén elleni hazai odavágóra a harmadik selejtezőkörben. Éppen ezért fellebbeznek az ítélet ellen, és bíznak abban, hogy enyhébb büntetést kapnak, legalább a görögök elleni találkozón lehetnek nézők.

Mint ismert, az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd mérkőzés azután szakadt félbe, hogy a kétszer tizenöt perces hosszabbítás vége felé a hazai drukkerek egy öngyújtóval megdobták az Arnold Hunter északír játékvezetőt, aki közelében egy erős hanggránát is felrobbant. Ezután több mint félóráig félbeszakadt a mérkőzés, ezalatt a játékvezetők és a megfigyelő sem tudta, hogy mi a teendő ebben a helyzetben. Aztán a tartalékbíró vezetésével mégis folytatódott a mérkőzés, a hosszabbításból hátramaradt egy perc után következtek a tizenegyesek, ahol a Craiova jutott tovább.