Mit gondolnak a tanulók az iskoláról? – Csalamádé színjátszótábor hatodszor

Gergely Imre 2019. augusztus 05., 21:10

Milyen gondolatok fogalmazódnak meg a tanulókban az iskolájukról, a tanáraikról és az oktatási rendszerről úgy általában? – ez a témája annak a színházi produkciónak, amelyet a Csalamádé színjátszótábor résztvevői adnak elő Gyergyószéken augusztus 21-23. között.

Színvonalas előadásra számíthatnak a nézők. Archív Fotó: Kolozsi-Borsos Gábor

Amint azt, a főszervező és szakmai vezető Kolozsi Borsos Gábor közölte, az idei, hatodik Csalamádé színjátszó tábor is egy összerázó héttel indul, amely Csaracsóban lesz egy, a Csíkcsicsó önkormányzata által rendelkezésükre bocsájtott házban, majd Gyergyószentmiklóson dolgoznak, próbálnak, állítják össze a darabot, amelyet várhatóan háromszor fognak előadni:

  • augusztus 21-én Gyergyószentmiklóson;
  • augusztus 22-én Csíkcsicsóban (fizetségképpen a felajánlott ház használatáért);
  • augusztus 23-án pedig Gyergyószárhegyen.

Az előadás tartalma a táborban az iskolával, a tanulással, a tanítással kapcsolatosan megfogalmazódó gondolatokból fog összeállni, és várhatóan nagy sikerre számíthat – ahogyan a például a múlt évi szülő-gyermek viszonyt feldolgozó produkció esetében is történt. Emellett helyet kapnak Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művének részletei, és a témához köthető dalok is.

A gyergyószentmiklósi Szín-kron csoport és a Mono-kultúra Egyesület által szervezett Csalamádé táborokban létrejövő előadások színvonala megérdemelné, hogy sokkal több helyszínen bemutassák, de ez aligha lehetséges.

A táborban sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és máshonnan érkező fiatalok is jelen lesznek, de például Szatmárnémetiből is volt érdeklődés. Jelezve, hogy igen jó híre van már a rendezvénynek a színjátszás iránt érdeklődő fiatalok körében” – mondta el Kolozsi Borsos Gábor.

{A}

A több helységben élő „tábori színészek” hazautazása után nagyon nehéz lenne összeegyeztetni a további próbákat és fellépéseket. Aki viszont a három helyszín egyikén láthatja az előadást, egy igazán színvonalas és szórakoztató színházi élményben részesül.