Regáti ellenfeleket kaptak az FK Csíkszereda utánpótlás-együttesei

Dobos László 2019. augusztus 06., 09:00

Hétvégén elkezdődnek az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságok, az Elit Liga küzdelmei. Románia legjobb utánpótláskorú csapatait felvonultató pontvadászatában az FK Csíkszereda négy együttessel vehet részt.

Színvonalas ifjúsági labdarúgó-mérkőzések lesznek ősszel Csíkszeredában Fotó: Pinti Attila

A 2019–2020-as idénytől változott a nevezési rendszer, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) az akadémiák és utánpótlásképző központok országos rangsorán elfoglalt helyek alapján döntött az Elit Liga csoportjairól.

Az FK Csíkszereda a 6. helyen áll ezen a ranglistán,

így mind a négy korosztályban (U15, U16, U17 és U19) a legjobbak között szerepelhet. A székelyföldi klubok közül még a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK indulhat a legjobbak között.

Az U16-os bajnokságban három csoportot alakítottak ki (két 11 csapatos és egy 12 csapatos), ebben a korosztályban a székelyföldi együttesek az 1. csoportban játszanak.

Íme, az 1. forduló (augusztus 10.) programja: Chindia Târgoviște–FK Csíkszereda, Astra Giurgiu–Petrolul Ploiești, FC Botoșani–CSȘ Târgoviște, LPS Suceava–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Jászvásári Poli–Brassói Colțea. A Brassói Kids Tâmpa szabadnapos.

Fotó: Gábos Albin

Az U17-es és az U19-es korosztályok Elit Ligájának küzdelmein 24–24 csapat vehet részt (a csoportok mindkét korosztályban azonosak), és az FK Csíkszereda mindkét korosztály esetében a Keleti csoportba kapott besorolást. Ezekben a bajnokságokban is szombaton, augusztus 10-én lesz a rajt.

Íme, az 1. forduló csíki érdekeltségű csoportjának programja: FC Botoșani–FK Csíkszereda, Concordia Chiajna–Jászvásári Poli, Gloria Buzău–FC Viitorul, Bukaresti Steaua–LPS Iolanda Balaș Buzău, Bukaresti Sport Team–FCSB, FC Voluntari–Bukaresti Dinamo.

Az U15-ös korosztályú Elit Liga csoportjait még nem hozta nyilvánosságra az FRF.