Elkészült az Erste Liga menetrendje

Dobos László 2019. augusztus 05., 17:24

Elkészült a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idényének menetrendje. Az alapszakasz szeptember 13-án indul, négy mérkőzéssel. A nyitónapon a bajnoki címvédő Ferencváros a Gyergyói HK-t látja vendégül, a Brassói Corona pedig a Vasast fogadja.

Bő egy hónap múlva kezdődik az új hokiidény. Archív Fotó: Pinti Attila

A közzétett program szerint a Csíkszeredai Sportklub első mérkőzése egy nappal később lesz, szeptember 14-én, amikor a Vasas látogat a Vákár Lajos Műjégpályára. Az első fordulóban az FTC-Telekom–Gyergyói HK összecsapás mellett lesz budapesti és Fejér megyei összecsapás is, hiszen az UTE a Hokiklub Budapesttel, míg a Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikákkal találkozik.

A Vasas lesz az első csapat, amely erdélyi túrára érkezik, a Brassói Coronával pénteken (szeptember 13.), a tavalyi döntős Csíkszeredai Sportklubban pedig szombaton (szeptember 14.) játszik majd.

Az új idény első derbije lesz az első tévés mérkőzés is, szeptember 16-án, hétfőn az UTE fogadja az FTC-t. Az M4 Sport továbbra is minden hétfőn közvetít találkozókat a bajnokságból.

Fotó: Pinti Attila

A péntektől hétfőig tartó játéknapok mellett rendszeresen lesznek mérkőzések hét közben is.

Ezúttal is nagyüzem lesz az év végén: december 26-ától 30-áig mindennap rendeznek meccseket.
Az alapszakasz a tervek szerint 2020. január 17-én zárul. A csapatok négyszer találkoznak egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben.

Az első öt helyezett a középszakasz felsőházában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsóházában folytatja majd. Ez az etap 2020. január 21-étől február 19-éig tart majd. A rájátszás negyeddöntője február 22-én indul.