Lehetőség azoknak, akiknek nem futja nyaralásra

Antal Erika 2019. augusztus 05., 14:58

Táborozást biztosít a Telefonos Szeretetszolgálat azoknak a gyerekeknek, akiknek a vakációban nem volt lehetőségük sehová elutazni, nyaralni menni. Sajó Norbert kezdeményező tudatta, folyó hó 18-áig lehet jelentkezni az augusztus 21–25. közötti ötnapos szalárdi táborba.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Három kritériumnak kell megfelelniük a jelentkezőknek:

  • marosvásárhelyinek vagy kolozsvárinak kell lenniük, hiszen idén is negyven gyereket táboroztatnak, akik közül húsz Kolozsvárról és húsz Marosvásárhelyről mehet.
  • Hat és tizenkét év közötti korcsoportba kell illeszkedniük, és feltétel az is, hogy
  • idén még sehol nem voltak, a család szűkös anyagi lehetőségei miatt nem nyaralhattak.

A gyerekekre tizenöt kísérő jut, akik önkéntes alapon végzik a feladatot. A felnőttek között pszichológus is elkíséri a gyerekeket, felajánlva, hogy mindenkivel elbeszélget, meghallgatja a problémákat, megbeszéli azokat a hozzá fordulókkal.

A szeretetszolgálat felhívására nem csupán marosvásárhelyiek és kolozsváriak jelentkeztek, hanem sok környékbeli, de még udvarhelyszéki és csíkszéki család is kifejezte óhaját, hogy szeretné igénybe venni az ingyenes lehetőséget. Ők egy pótlistára kerülnek, és amennyiben a meghirdetett helyek nem telnek be, közülük választják ki azokat, akik az elvárásoknak megfelelnek.

{A}

A gyerekek ötnapos táboroztatása – utazás, szállás, étkezés – fejenként 300 lejbe kerül. Erre indított gyűjtést a szeretetszolgálat. Bárkitől, aki segíteni tud, bármekkora összeget elfogadnak. Amennyiben a szükségesnél több pénz gyűlne össze, azt az őszi iskolakezdésre, tanszerek vásárlására fordítják – mondta Sajó Norbert.

A Telefonos Szeretetszolgálat egy másik vágya is megvalósulni látszik – tájékoztatott a vezető, aki saját táborhelyet szeretne létrehozni, ahol évente táboroztatnák a rászoruló gyerekeket. A Maros megyei Bedében vásárolnának egy telket, ahol jövőben sátortábort szerveznének, majd évről évre fejlesztenék, építkeznének.