Bajnokok Ligája: megkapta lehetséges ellenfelét a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 05., 14:45

Amennyiben a Kolozsvári CFR túljut a skót Celtic Glasgow együttesén, a cseh Slavia Prágával mérkőzik meg a Bajnokok Ligája play-off körében.

A kazah Asztana és az izraeli Maccabi Tel-Aviv után szerdán a skót Celtic lesz a CFR vendége a BL-ben. Archív Fotó: Kolozsvári CFR

A svájci Nyonban hétfőn kora délután megtartott sorsolás szerint a play-off körben a román bajnok Kolozsvári CFR ismét hazai pályán kezdené a cseh aranyérmes Slavia Prága elleni párharcot, amelynél két román játékos, a nyáron leigazolt Nicolae Stanciu, illetve Alexandru Băluță játszik.

Ahhoz, hogy megmérkőzzön a Slaviával, a kolozsvári együttesnek előbb

búcsúztatnia kellene a Celtic Glasgowot a harmadik selejtezőkörben,

amelyben az első mérkőzést szerdán 21 órától a CFR otthonában, a visszavágót jövő héten Skóciában rendezik.

Abban az esetben, ha búcsúzik a Celtic ellen, a CFR az Európa Liga play-off körében folytatja, az ugyancsak hétfői sorsolás alapján pedig a moldovai Sheriff Tiraspol és a svéd AIK Stockholm közötti párharc győztesével játszik.

Szlovén vagy norvég ellenféllel találkozhat a Ferencváros

A magyar bajnok Ferencváros a szlovén Maribor és a norvég Rosenborg közötti párharc továbbjutójával találkozik, ha a harmadik selejtezőkörben kiejti a Dinamo Zagrebet – az első mérkőzést kedden 21 órától a horvát fővárosban, a visszavágót egy héttel később hazai pályán játssza.

Búcsú esetén a budapesti együttes az Európa Ligában az izraeli Maccabi Tel-Aviv és a litván Suduva párosítás nyertesével csap össze.

Európa Liga: az FCSB és a Craiova is tudja, kivel játszhat

Az Európa Ligában érdekelt román csapatok közül a Bukaresti FCSB, ha a harmadik selejtezőkörben továbbjut a cseh Mlada Boleslav ellen, a play-off körben a lett Ventspils, vagy a portugál Guimaraes Vitoria csapatával játszik.

Az Universitatea Craiova – amelynek a Budapest Honvéd elleni hazai visszavágóján történt esetet a hétfői nap folyamán tárgyalja az UEFA, és még nem biztos a részvétele a harmadik selejtezőkörben – a görög AEK Athén búcsúztatása esetén a cseh Sparta Prágával vagy a török Trabzonsporral találkozik.

{A}