Negyedszer is Sepsi OSK-döntetlen

Józsa Csongor 2019. augusztus 04., 23:16

A pihenőre még előnnyel mehetett a háromszéki együttes. A Viitorul a második játékrészben pillanatok alatt fordított, mégsem vihetett haza maximális pontszámot.

Carnat lőtte az első találatot Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Vasárnap este a labdarúgó 1. Liga negyedik játéknapjának mérkőzésén a Sepsi OSK a Román- és Szuperkupa-győztes Konstancai Viitorult látta vendégül. A Gheorghe Hagi által felkészített gárda csütörtökön az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján legyőzte a Gent-et, de összesítésben a belgák jutottak tovább. Abból a kezdőcsapatból öt játékost nevezett a tréner.

{A}

A háromszékiek a bemelegítés során elveszítették a kapusukat, Niczuly Roland kézsérülést szenvedett, így Fejér Bélát nevezték a kezdő sípszó előtt. Mindkét együttes veretlen volt a pontvadászatban, amíg az OSK három döntetlent, addig a Viitorul három győzelmet jegyzett.

Mozgalmasan indult a meccs, mindkét kapusnak volt védenivalója, csakhogy negyedóra focit követően kissé leült a mérkőzés. Többnyire mezőnyben csordogált a játék, a ritmusra viszont nem lehetett panasz, a vendégeknél volt többet a játékszer.

A 37. percben Carnat bombagólja örvendeztette meg a hazai szurkolókat, a 21 éves támadó 17 méterről küldte a bal alsóba, kialakítva az első félidő eredményét (1–0).

A pihenőt követően határozottan jött vissza az öltözőből a konstancai alakulat, még nem is rendeződtek a sorok, amikor Ciobanu távoli, hatalmas lökete a léc alá vágódott. Még eszmélni sem tudott a Sepsi OSK, máris fordított az ellenfél: Calcannal szemben szabálytalankodott Barisic. Mivel ezt a tizenhatoson belül tette, a sípmester a büntetőpontra mutatott.

Eric magabiztosan értékesítette, öt perc alatt átvette a vezetést a Viitorul (1–2).

Küzdött, ment előre a László Csaba által felkészített együttes, csakhogy az ellenlábas jól zárta a területeket, amikor pedig náluk volt a játékszer, akkor megbecsülték azt. Az egyenlítés a házigazdáknak a 80. percben összejöhetett volna, Tincu közeli fejese szállt fölé.

Az utolsó pillanatban sikerült a pontszerzés, egy baloldalról érkező beadást a csereként pályára lépett Rachid a védőjét megelőzve fejelte a hálóba (2–2).

Sokkal pragmatikusabban játszott a tengerparti együttes, érettebb focit mutatott. A Kovászna megyeiek a végletekig bíztak, a negyedik döntetlenjüket is behúzzák ebben a kiírásban.

Labdarúgás, 1. Liga, 4. forduló:

Sepsi OSK–Konstancai Viitorul 2–2 (1–0)
Gól: Nicolae Carnat (37.), Rachid Bouhenna (90+3.), illetve Andrei Ciobanu (47.), Eric de Oliveira (52.).
Sepsi: Fejér – Dimitrov, Barisic, Tincu, Ștefan – Vașvari – Velev (Rachid, 46.), Flores (Fülöp, 76.), Andrezly, M. Ștefănescu (Karanivic, 34.) – Carnat. Edző: László Csaba.
Viitorul: Căbuz – Boboc, Țîru, Ghiţă, De Nooijer – Artean, A. Ciobanu, Filip (Dulca, 53.)– Eric (Mladen, 78.) – Calcan, Pitu (Houri, 70.). Edző: Gică Hagi.

A játéknap további eredményei:
Bukaresti Dinamo–Academica Clinceni 4–2 (0–0).
Chindia Târgoviște–Kolozsvári CFR 1–4 (1–0),
FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan 1–1 (0–0),
Nagyszebeni Hermannstadt–Universitatea Craiova 2–1 (0–1),

Augusztus 5-én, hétfőn 
18 óra: FC Voluntari–Jászvásári Poli,
21 óra: Astra Giurgiu–Bukaresti FCSB.

{S1}