PulzArt: pályázat szabadtéri installációkra

Bíró Blanka 2019. augusztus 04., 16:36

A sepsiszentgyörgyi pulzArt kortárs művészeti fesztivál szervezőcsapata köztéri installációk elkészítésére hirdetett pályázatot, az alkotásokat a fesztivál ideje alatt a város főterén állítják ki.

Köztéri installációk elkészítésére hirdetnek pályázatot. Képünk illusztráció Fotó: Kocsis B. János

A felhívás részletes szövege és elbírálási szempontrendszere elérhető magyar és román nyelven a pulzart.ro honlapon. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezésére első ízben 2013-ban szervezték meg a pulzArt kortárs művészeti fesztivált, amely azóta beépült a város programkínálatába. Idén a hetedik kiadásra szeptember 19. és 22. között kerül sor, egyelőre a nyitókoncertet hozták nyilvánosságra. Szeptember 19-én az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb új zenei projektje, a bristoli Ishmael Ensemble lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében.

A szervezők azt ígérik, a fesztiválon idén is fő szervezőelv lesz a műfajok közötti átjárhatóság és a nyelvfelettiség, ennek megfelelően a programba különlegességeket válogattak be, zenei, irodalmi programok, bábjáték, színház, kiállítások és műhelymunkák.

{A}

A sepsiszentgyörgyi rendezvények idén a Diákok éve tematika köré szerveződnek, ezért a fesztiválon is többségükben olyan produkciók és műhelymunkák szerepelnek, amelyek teret biztosítanak a fiataloknak a művészet világában való megnyilvánulásra, kibontakozásra. A meghívott előadókban közös, hogy mind a művészet határait feszegetik a formabontó alkotások létrehozásán és a műfajokkal való kísérletezésen keresztül.