Egygólos vereséggel kezdett az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. augusztus 04., 14:21

Bodzavásáron, a Gloria Buzău otthonában játszotta története első másodosztályú labdarúgó-mérkőzését vasárnap délben az FK Csíkszereda. A két újonc vasárnap déli párharca a többet támadó, több gólhelyzetet kialakító hazai csapat 1–0-s győzelmével zárult.

Fotó: Gábos Albin

A Gloria Buzău–FK Csíkszereda mérkőzést Csíkszereda főterén is lehetett nagy képernyőn követni, ahol közel 500 néző izgulta végig a Ráduly Róbert Kálmán polgármester által a helyszínről közvetített találkozót.

Az első félidő első és utolsó felében a Gloria volt veszélyesebb,

a 6. és 11. percben Bordás, a csíki kapus védett bravúrral veszélyes lövéseket, a 17. percben Lalic, a csíki hátvéd fejelte szögletre a kapuja felé tartó labdát, a 35. és 37. percekben pedig a hazaiak csatára, Chipirliu lőtte jó helyzetekből a csíki kapu mellé a labdát.

A csíkiaknak már a 2. percben volt egy kapu felé lőtt szabadrúgásuk, a 19. percben Becze lövését öklözte szögletre a hazai kapus, három perccel később pedig Jebari lövését is szögletre ütötte, majd Barta bombalövése szállt kissé kapu fölé.

Fotó: Gábos Albin

Szünet előtt még volt két FK-helyzet,

de sem Magyari, sem Barta lövése nem talált célt. Az első félidő hosszabbításában mintegy 30 méterről végezhetett el szabadrúgást a Gloria, a felső léc alá tartó labdát azonban Bordás szögletre öklözte.

{A}

A második félidőben kevesebb gólhelyzetet alakítottak ki a csapatok, de a mérkőzés nagy részében továbbra is a hazaiak támadtak többet, és

a 64. percben megszerezték a vezetést.

Egy jobb oldali támadást követően a labda a 16-os vonalánál az üresen hagyott Cosmin Tucaliuc elé pattant, aki kapásból, laposan védhetetlenül a jobb kapufa mellé rúgta (1–0). Gól után szaggatta a játékot, húzta az időt a hazai alakulat, a csíkiak pedig az utolsó tíz percben

végigrohamozták a Gloria kapuját, de nem sikerült az egyenlítés.

Fotó: Gábos Albin

Hodgyai előbb az oldalhálót találta el, majd nehéz helyzetből fölé fejelte a labdát, a 92. percben Bara jó beadására nem ért időben FK-játékos, a hosszabbításban megítélt távoli szabadrúgásoknál pedig nem tudtak érvényesülni a csíki játékosok, a saját kapujuk elé tömörülő hazaiak bravúrral hárítottak minden csíki próbálkozást.

Valentin Suciu, az FK vezetőedzője:

„Többet vártam a fiúktól, látszott a tapasztalatlanságunk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, de nem használtunk ki ezeket, a futball pedig megbüntetett a második félidőben.

A gólnál mi birtokoltuk a labdát, az ellenfélnek volt egy vitatható labdaszerzése. Azt megelőzően öt perccel egy hasonló szituációnál nekünk faultot fújtak, itt pedig nem. Nem lehet viszont a bíráskodásra fogni a vereséget, hiszen a kapunktól hetven méterre történt az eset. Figyelmetlenek voltunk, ennek következtében kaptuk a gólt. Van egy hetünk, hogy kijavítsuk a hibákat.”

Labdarúgó 2. Liga, 1. forduló:
Gloria Buzău–FK Csíkszereda 1–0 (0–0),
gólszerző: Cosmin Tucaliuc (64.).
Gloria: Balauru – Gîţ, Ioniţă, Ghinga, Enescu, Vîlsan, Balgiu, Tucăliuc, Munteanu, Alexandru, Chipirliu. Cserék: Stoian, Konate, Huiban, Pîrcălabu, Godin, Luptak, Calu. Vezetőedző: Ilie Stan.
FK: Bordás Dániel – Raul Palmeș, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos, Eder Gonzalez, Soufiane Jebari, Veres Szilárd, Barta Norbert (Bara Levente, 57.), Becze Tamás, Magyari Szilárd (Hodgyai László, 57.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
Vezették: Ionuţ Coza (Cernica), Florin Pucheanu (Ulmi), Cosmin Bojan (Marosvásárhely).

További eredmények:
Resicabányai CSM–Kolozsvári Universitatea 2–0 (1–0),
gólszerzők: Marco Ehmann (34.), Bruno Nicola Vasiu (74.);

Concordia Chiajna–Bukaresti Daco Getica 1–0 (1–0),
gólszerző: Lucian Ion (18.);

Turris Turnu Măgurele–Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2–0 (0–0),
gólszerzők: Cristian Ciobanu (48.), Florin Radu (52);

Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Sportul Snagov 2–1 (1–0),
gólszerzők: Vlad Rusu (30.), Raul Hăjmășan (65.), illetve Cristian Poștoarcă (73.);

Aradi UTA–Dunărea Călăraşi 3–0 (1–0),
gólszerzők: Cristian Bustea (30.), Valentin Buhaceanu (47., 70.);

Temesvári ASU Poli–CS Mioveni 0–1 (0–0),
gólszerző: Andrei Herghelegiu (59.);

Bukaresti Rapid–Konstancai Farul 0–0;

 

Bukaresti Metaloglobus–Petrolul Ploieşti 1–2 (1–0),
gólszerzők: Ovidiu Herea (41., büntetőből), illetve Meza Colli (53.), Mario Bratu (89.).

FC Argeş Pitești–Temesvári Ripensia – kedden 19.30-tól.