Új szolgáltatás a szülők segítésére Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. augusztus 04., 13:33

Nyílt nappal mutatkozik be hétfőn a Felhőcske Fejlesztőház, amellyel új, hiánypótló szolgáltatás indul útjára Gyergyószentmiklóson. Óvodáskorú gyermekek szüleinek jelent majd nagy segítséget, hogy csemetéiket képzett óvodapedagógus felügyeletére bízhatják.

A gyermekek szabadon játszhatnak a Felhőcske Fejlesztőházban saját ötleteik szerint Fotó: Gergely Imre

Magyarországon 14 évet dolgozott óvodapedagógusként Jani Katinka, aki családjával úgy döntött, hazatelepedik szülőföldjére, és olyan vállalkozásba kezd, ahol hivatását folytathatja, és ugyanakkor egy valós hiányt tud pótolni. A gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó úton a D2-es tömbház földszintjén augusztus 5-én nyílt napra várnak mindenkit, a Felhőcske Fejlesztőházba, aki kíváncsi, hogy mire is számíthatnak itt. Lényegében gyermekfelügyeletet vállalnak, és abban segítenek, hogy a náluk töltött idő alatt a kicsik hasznos, szellemileg és fizikálisan is fejlesztő hatást nyújtó tevékenységeket folytassanak. 

{A}

Amint Jani Katinka elmondta, egyéni gondolkodásra késztetik a gyermekeket. A helyiség úgy van kialakítva, hogy önállóan találják meg és válasszák ki azokat a játékokat, vagy eszközöket, amivel foglalkozni szeretnének, saját fantáziáik szerint alkossanak, játszanak. Előzetes bejelentkezés után a szülők akár egy órára, vagy egész napra is odavihetik, és a pedagógusra bízhatják a gyermekeiket. A Felhőcske Fejlesztőház elérhetőségei megtalálhatók az intézmény Facebook oldalán.