Szabadban alkotni – művészetek utcája a városnapokon

Barabás Hajnal 2019. augusztus 04., 14:24

Felkeltette a járókelők kíváncsiságát a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákjainak alkotótevékenysége a város központjában. A művészetek utcája kezdeményezés az idei városnapok újdonságának számít, lényege, hogy az emberek betekintést nyerjenek az alkotás folyamatába, megis

Fotó: Gábos Albin

Utcazenével hívták fel magukra a figyelmet a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákjai, akik tanáraik felügyelete mellett a Majláth Gusztáv Károly téren kialakított művészetek utcája kezdeményezésen vettek részt.

A járókelők nézelődnek, meglepődnek, hogy mi folyik itt, jó érzés nekik zenélni, ezáltal örömet okozni

– osztotta meg Csiszér Csongor, a művészeti iskola diákja, aki hegedűn játszott iskolatársai mellett. Mint mondta, többek között Bach költemények feldolgozásával készültek az eseményre. A zeneszó meghallgatása mellett az érdeklődök megtekinthették hogyan készül el például egy-egy utcarajz, épületrajz, krétás aszfaltrajz, vagy éppen egy portré.

{A}

Nagyon vagány, hogy az utcán alkothatunk, nagyon jó a hangulat és szerencsére az idő is szép

– válaszolta érdeklődésünkre László Ákos. A 11. osztályos grafika szakos tanuló két évfolyamtársával vázlatrajzokat készített.

Fotó: Gábos Albin

„Sokan erre sétálnak, kérdezősködnek, nézik, hogy mit csinálunk, kíváncsiak mi történik. Mi most utcarajzokat és épületrajzokat készítünk” – fűzte hozzá Vass Krisztina építészet szakos tanuló. Iskolatársa, a kerámia szakos Pap Ágota pedig arról beszélt, hogy az tetszik nekik a legjobban a művészetek utcája kezdeményezésben, hogy valami újat próbálhatnak ki. Hozzátette azt is, hogy szeretnék, ha ezt rendezvényt rendszeresen több alkalommal megszerveznék. A művészetek utcája alkalmával a Nagy István Művészeti Középiskola építészeti oktatásáról készült kiállítást is meg lehetett tekinteni.

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Gábos Albin