Kolozsvári CFR: nehéz bajnoki győzelem, fiatal játékosok kellenek

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 04., 10:56

Szünetben még hátrányban volt, a második félidőben azonban négyszer talált be, és fölényesen megnyerte az újonc Chindia Târgoviște elleni kiszállását a Kolozsvári CFR az élvobalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

Fotó: Facebook/AFC Chindia

Az eddigi szezon leggyengébb első félidejét játszotta a kolozsvári csapat a szombat esti, Ploiești-en megrendezett mérkőzésen, a Chindia ugyanis jelentősen megnehezítette a dolgát, így a szünetig egygólos hátrányba került a bajnok.

Fordulás után viszont gyorsan összekapta magát Dan Petrescu legénysége,

és az egészségügyi problémái miatt sokat hiányzott George Țucudean szerencsés találatával kiegyenlített, majd az utolsó félórában Păun és a duplázó Deac góljaival megszerezte a győzelmet.

A CFR vezetőedzője érthetően elégedetlenül nyilatkozott a mérkőzés után, mint mondta, a szünetben a teljes csapatot lecserélte volna, és kisebb szerencse is kellett a győzelmükhöz.

Dan Petrescu hangsúlyozta, szükségük van

fiatal, válogatott szintű játékosokra, akik megállják a helyüket a bajnoki mérkőzéseken.

A kolozsvári együttes számára szerdán 21 órától újabb erőpróba következik, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján a skót rekordbajnok Celtic Glasgow érkezik a CFR otthonába. Addig azonban hétfőn délután megismeri lehetséges ellenfeleit a BL vagy az Európa Liga play-off körében.

Labdarúgó 1. Liga, 4. forduló:
Chindia Târgoviște–Kolozsvári CFR 1–4 (1–0),
gólszerzők: Neicuțescu (27.), illetve Țucudean (49.), Păun (67.), Deac (73., 89.).
Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Dumitrașcu – Novac (Rață, 70.), Mihai, Neguț, Cherchez (Florea, 70.), Yameogo (Șerban, 77.) – Neicuțescu. Edző: Viorel Moldovan.
CFR: Vâtcă – Butean, Mureșan, Cestor, Peteleu – Itu (Aurelio, 27.), Hoban, Păun, Deac – Costache (Petrila, 87.), Țucudean (Omrani, 66.). Edző: Dan Petrescu.
Vezette: George Găman, Radu Ghinguleac, Vladimir Urzică.

További eredmények:
Bukaresti Dinamo–Academica Clinceni 4–2 (0–0).
FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan 1–1 (0–0),

Vasárnap:
18 óra: Nagyszebeni Hermannstadt–Universitatea Craiova,
21 óra: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Viitorul.

Hétfő:
18 óra: FC Voluntari–Jászvásári Poli,
21 óra: Astra Giurgiu–Bukaresti FCSB.

{S1}