Gólzáporos meccsel nyitott a GYHK

Gergely Imre 2019. augusztus 03., 21:53

Tizenkét gólt lőttek, döntetlen után büntetőkkel maradt alul a Gyergyói Hoki Klub a szlovákiai második ligás HK Levice vendégeként az első felkészülési mérkőzésén. A támadójáték kiváló volt ahhoz képest, hogy először játszottak így a sorok, de a védelmen mindenképpen javítani kell.

Szinte a fél csapat először vehette fel a piros-fehér mezt Fotó: Bereczky Szilárd, Márton Péter

Az Erste Liga mezőnyéből elsőként a GYHK játszott mérkőzést ebben a szezonban, a felvidéki Léván léptek pályára a piros-fehérek szombaton este. Leif Strömberg vezetőedző az Érden zajló edzőtáborban résztvevő több mint 30 játékosból kellett összeválogassa azt a 22-t, akit a találkozóra nevezett ezúttal.

{A}

Nyilván nem az eredmény volt a lényeges, hanem az, hogy mérkőzésen is láthassa a legénységet, és levonhassa az első következtetéseket, hogy kitől mire számíthat.

A Gyergyószentmiklóstól 740, Budapesttől 130 kilométerre fekvő felvidéki városba közel ötven gyergyói szurkoló kísérte el a csapatot, és egyikük telefonnal filmezve élő közvetítéssel juttatta haza a mérkőzést.

Persze elsősorban az új játékosok teljesítményére volt mindenki kíváncsi, és csaknem mindegyikük pályára is lépett: a egyikükkel sem lehettek elégedetlenek a drukkerek. Természetesen kitűnt az összeszokottság hiánya, sok volt a taktikai és egyéni hiba is, ahogy 5 napi jeges edzés után ez nem is meglepő.

A piros-fehérek 2019–2020-as szezonjának első találatát Phil Bushbacher szerezte, ezzel vezetett a GYHK. Az első szünet előtt egyenlítettek a hazaiak, majd Péter Zsolt szerezte vissza az előnyt a második harmad elején.

Fotó: Bereczky Szilárd, Márton Péter

Mint utóbb kiderült, ez volt ezen a találkozón az utolsó gyergyói vezető gól is. A lévaiak átvették az irányítást, és Jordon Cooke kapuja előtt egyre többször adódott üzemzavar. A kapus nagyokat védett, de párszor tehetetlen volt, kiszolgáltatott helyzetbe sodorták a hátvédek.

A második szünetben már 4–2-re vezetett a Léva. Innen kezdtek kapaszkodni a gyergyóiak, de minden góljukra érkezett válasz a hazaiaktól. Végül 6-6-nál sikerült utolérni a házigazdákat. A góltermelésben Albert Zagidullin teljesített magas fokon, mesterhármast ért el, mellette még Antal Zsombor volt eredményes.

Gólpasszal nyitotta a szezont Jereme Tendler, Csergő Hunor, Andreas Valdix és Dmitrij Pesztunov is, Mircea Constantin pedig két asszisztot osztott ki. Nem volt hosszabbítás, a büntetőket a hazai csapat lőtte jobban, így 7 –6-ra ők nyerték a találkozót.

Jégkorong, felkészülési meccs:

Lévai HK Levice–Gyergyói Hoki Klub 7 –6 büntetőkkel (1 –1, 3 –1, 2 –4).
A gyergyói gólszerzők: Albert Zagidullin 3, Phil Bushbacher, Péter Zsolt, Antal Zsombor.

A GYHK a következő felállításban lépett jégre:

1. sor: Jereme Tendler, Andreas Valdix, Phil Bushbacher, Góga Attila, Kozma Zsolt.
2. sor: Albert Zagidullin, Dmitrij Pesztunov, Csergő Hunor, Igor Bobcek, Timur Raszulov.
3. sor: Antal Zsombor, Péter Zsolt, Mircea Constantin, Nagy Csaba, Orbán Szilárd.
4. sor: Sára Tibor, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor, Ferencz Csibi Róbert, Florin Creangă.
Kapusok: Jordon Cooke/Ruczuj Gellért.