Megvédte az FK Csíkszereda az OTP Bank Kupát

Dobos László 2019. augusztus 03., 21:30

Címvédéssel zárult a labdarúgó Székelyföld OTP Bank Kupa harmadik kiírása, az FK Csíkszereda által rendezett nemzetközi ifjúsági torna döntőjében a hazai csapat 1–1-et játszott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, a büntetőpárbajban pedig a székelyföldek 5–4-re győztek.

Fotó: Gábos Albin

Harmadik alkalommal rendezte meg az FK Csíkszereda a Székelyföld OTP Bank Kupával díjazott, U17-es korosztályú csapatok számára kiírt labdarúgótornát, amelyen az anyaországot a Puskás Akadémia csapata, Felvidéket a Dunaszerdahely, Délvidéket a Topolya, Szlavóniát az Eszék, Kárpátalját a Munkács, Székelyföldet pedig az FK Csíkszereda képviselte.

{A}

A mérkőzések 2×40 percesek voltak, helyszín pedig a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai műfüves pálya volt. A csapatok előbb két hármas csoport kertében léptek pályára, az utolsó játéknapon pedig a helyosztókra került sor.

Nem kedvezett az időjárás a fiatal futballistáknak a szombati zárónapon, többször eleredt az eső. Az 5. helyért a vajdasági TSC Topolya 3–1-re legyőzte a felvidéki DAC együttesét, a bronzmeccsen pedig a kárpátaljai akadémiák együttese legyőzte a torna előtt esélyesnek számító Eszék csapatát.

Fotó: Gábos Albin

Az FK Csíkszereda–Puskás Akadémia finálén a vendégek egy gyors támadás végén a 13. percben közelről megszerezték a vezetést (0–1), de a házigazdák a 26. percben egy szögletrúgást követően Szín Ferenc fejesgóljával egyenlítettek.

A folytatásban többet támadott a Puskás Akadémia, de a hazai gárda nagyon hatékonyan védekezett. A 80 perc utáni 1–1-es döntetlent büntetőpárbaj követte, ahol az FK-tól mind az öt játékost berúgta a 11-est, a vendégek pedig csak négyszer voltak eredményesek, Karácsony Márk, a csíkiak kapusa megfogott egy büntetőt.

Fotó: Gábos Albin

Labdarúgás, Székelyföld OTP Bank Kupa

Az 5. helyért: Topolyai SC–Dunaszerdahelyi AC 3–1 (2–1),
gólszerzők: Milos Zekic (8., 11.), Marko Dimitrovic (41.), illetve Marko Beran (31.).

A 3. helyért: Munkács Futball Akadémia–NK Osijek (Eszék) 3–1 (2–1),
gólszerzők: Kevin Durueke (12. és 35.), Dimitro Suckij (79.), illetve Ivan Bakovic (9.).

A döntőben: FK Csíkszereda–Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1–1 (1–1) – büntetőkkel: 5–3,
gólszerzők a rendes játékidőben: Szin Ferenc (26.), illetve Sós Máté (13.)

A torna végeredménye: 1. FK Csíkszereda, 2. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, 3. Munkácsi Futball Akadémia, 4. Eszék, 5. Topolya, 6. Dunaszerdahely.

{P15}

Különdíjak

A torna gólkirálya Kevin Durueke (Munkács) lett három találattal, a legjobb kapusnak Karácsony Márkot (FK Csíkszereda), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Sós Mátét (Puskás Akadémia) választották. A fair-play díjat a Dunaszerdahelyi AC csapata kapta.

Kurucsai Milán, az FK Csíkszereda U17-es csapatának vezetőedzője: „Nagyon örülök, mert a gyerekek nagyon sokat dolgoztak, és amikor ez a sok munka eredménnyel párosul, akkor ők talán jobban elhiszik, hogy érdemes sok energiát belefektetni a sportba. Szerintem egy nézhető, jó mérkőzést játszottunk, utánpótlásszinten megfelelő volt a színvonal. Eléggé felfokozott hangulatú volt a meccs, nehéz hideg fejjel látni a történteket. A tizenegyeseknél abszolút a srácokra bíztam a dolgot, aki jelentkezett, az rúgta a tizenegyest.”

A győztes FK Csíkszereda kerete: Karácsony Márk, Veres Róbert, Szín Ferenc, Vereguț Dániel, Hadnagy Tamás, Balázs Norbert, Csala Róbert, Demeter Zsombor, Barabás Marius, Csáki Dániel, Finna László, Vass Dávid, Szabó Andor, Ketesdi Nimród, Gergely Botond, Bontás Kristóf, Szakács Szilárd, Bujdosó Szilárd, Albu Attila, Szász Lehel, Fischer Tamás.
Stáb: Kurucsai Milán (vezetőedző), Antal Szilamér (másodedző), Nagy Barna (kapusedző).

Fotó: Gábos Albin

Az előző két kiíráson

2017: 1. Eszék, 2. Puskás Akadémia, 3. FK Csíkszereda, 4. Ferencváros, 5. Munkács, 6. Dunaszerdahely.

2018: 1. FK Csíkszereda, 2. Puskás Akadémia, 3. Eszék, 4. Dunaszerdahely, 5. Topolya, 6. Kárpátaljai Akadémiák csapata.