Ittasan, jogosítvány nélkül balesetezett Csíkszentkirály közelében

Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., 21:10

Ittasan vezette autóját az a csíkszentmártoni férfi, aki Büdösfürdő irányába haladva lesodródott az úttestről és az árokba csúszott szombat délután. A rendőrök helyszíni vizsgálata során aztán az is kiderült, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezett.

Fotó: Pinti Attila

Az esős időjárás következtében csúszóssá vált úttest újabb személyi sérülést követelt szombaton Csíkszéken: mintegy két órával a Csíkcsicsóban történt közúti baleset után Csíkszentkirály közelében is elvesztette uralmát járműve felett egy férfi, majd lesodródott az úttestről és az árokba csúszott.

{K1}

Utóbbi esetében azonban egyéb tényezők is hozzájárultak a baleset bekövetkeztéhez: a 44 éves sofőr ittasan ült a kormánykerék mögé, amikor ötödmagával Büdösfürdő irányába haladt a 123D jelzésű megyei úton – tudtuk meg Incze Miklóstól, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjétől.

Fotó: Pinti Attila

A helyszínen továbbá arra is fény derült, hogy a férfi jogosítvány nélkül, 0,84 mg/liter légalkohol-koncentrációval vezette a járművet, majd megtagadta a vérvételt. A sofőr és a hátsó ülésen ülő három személy – egy férfi, egy nő és egy gyermek – nem szenvedett sérüléseket,

az anyósülésen lévő 16 éves fiatalt azonban kórházba kellett szállítani.

Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeletes diszpécsere érdeklődésünkre elmondta: a fiatal egy erőteljesebb fejsérülést szenvedett, de nem vesztette el az eszméletét, állapota stabil. 

{A}