Kutya okozott közúti balesetet Csíkcsicsóban

Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., 18:47

Lesodródott az úttestről és az árokba borult egy személyautó szombaton Csíkcsicsóban, miután a sofőr megpróbált kikerülni egy úttestre kiszaladó kutyát. Egy fiatal férfit többszörös sérülésekkel szállítottak kórházba.

Fotó: Pinti Attila

Egy úttestre kiszaladó kutya miatt történt közúti baleset szombaton Csíkcsicsóban. Mint Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a 49 éves székelyudvarhelyi sofőr az E578 jelzésű európai úton haladt Csíkszereda irányába.

{A}

Amikor megpróbálta kikerülni az úttesten tartózkodó kutyát, átsodródott a menetirányával ellentétes sávba, majd olyan erőteljesen rántotta vissza a kormányt, hogy lesodródott az úttestről és az árokba borult.

Fotó: Pinti Attila

Az autóvezető sérülések nélkül megúszta az esetet, a járműben utazó 21 éves fiát azonban többszörös sérülésekkel szállította a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba a Hargita megyei tűzoltóság rohammentő-szolgálata (SMURD). Alina Maria Ciobotariu tűzoltósági szóvivő tájékoztatása szerint a fiatal férfi az arcán és a jobb karján sérült meg.  

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila