Vásárhelyiek nyerték a csíki lábtenisztornát

Dobos László 2019. augusztus 03., 17:53

Befejeződött a Csíkszeredai Városnapok első két sportrendezvénye. Az önkormányzatok labdarúgótornáján Sepsiszentgyörgy csapata győzött, a hagyományos lábtenisztorna pedig marosvásárhelyi sikerrel zárult.

A lábtenisztorna dobogósai Fotó: Ilyés Róbert

Kilenc csapat jelentkezett a hagyományos városnapi lábtenisztornára, amelynek helyszínéül a József Attila Általános Iskola Tudor lakótelepi sportpályáját jelölték ki, de

a zuhogó eső miatt a versenyzők a sportcsarnokba költöztek.

Négy duó Marosvásárhelyről érkezett, három csapat Sepsiszentgyörgyről, kettő pedig Csíkszeredát képviselte – tudtuk meg Ilyés Róberttől, a torna főszervezőjétől, az 1. ligás Sepsi OSK labdarúgócsapatának másodedzőjétől.

Fotó: Ilyés Róbert

A csoportmeccseket követően került sor az elődöntőkre, majd a helyosztókra. Az elődöntőben: Both Gyula/Szilveszter László (Marosvásárhely)–Ilyés Róbert/Ferenczi Csaba (Csíkszereda) 2:0 és Baróti Zsolt/Lakatos Mihály (Marosvásárhely)–Máthé László/Farkas István (Sepsiszentgyörgy) 2:0. A 3. helyért: Máthé/Farkas–Ilyés/Ferenczi 2:0. A döntőben: Baróti/Lakatos–Both/Szilveszter 2:1.

Sepsiszentgyörgy első lett az önkormányzati focitornán

Nyolc csapat – Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Hargita Megye Tanácsa, illetve Csíkszereda, Madéfalva, Szentegyháza, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy önkormányzatának együttese – nevezett be idén a Csíkszeredai Városnapok önkormányzatok számára kiírt labdarúgótornájára. A küzdelmek a műgyepes pályán kezdődtek, majd a kedvezőtlen időjárás miatt az Erőss Zsolt Arénában folytatódtak.

A jó kedv uralta az önkormányzati focitornát Fotó: Csíkszeredai Városháza

A teremben való játék a sepsiszentgyörgyi csapatnak kedvezett, hiszen míg a műgyepen botladoztak, addig

a teremben ellenfelük sem volt.

Az elődöntőben a címvédő Madéfalvát, míg a döntőben a székelyudvarhelyi csapatot győzték le. Az elődöntőben: Sepsiszentgyörgy–Madéfalva 2–0 és Csíkszereda–Székelyudvarhely 0–1. A kisdöntőben: Csíkszereda–Madéfalva 2–3. A döntőben: Sepsiszentgyörgy–Székelyudvarhely 3–0.