Sepsi OSK: meglesz az első győzelem?

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 02., 18:37

Fejlődik a Sepsi OSK, de még nem tart ott, ahol az edző szeretné. László Csaba együttese második hazai mérkőzésére készül, és három döntetlen után már nagyon nyerne. Elemezték az ellenfelet, beazonosították saját maguk legnagyobb problémáját, és bíznak a vasárnapi sikerben.

László Csaba reméli, hogy a közönség ismét mellettük lesz, és nagyban támogatja őket Fotó: Barabás Ákos

Szezonbeli második hazai mérkőzésén ismét ütőképes ellenféllel találkozik a Sepsi OSK, amely felemásan kezdte a bajnokságot, első három meccsén három döntetlent ért el, egy gólt lőtt és egyet kapott.

A vasárnap este kilenctől kezdődő találkozót pénteken délután sajtótájékoztatón vezették fel, amelyen László Csaba vezetőedző elmondta, nagyon reméli, hazai pályán meg tudják szerezni az első győzelmüket, ami fontos lenne a csapat és a játékosok számára.

„Jól dolgoztunk az elmúlt időszakban, és három döntetlen után egy győzelemmel feljebb jutnánk a tabellán.

Bízom abban, hogy a Viitorul ellen egy győzelemre éhes csapat lép majd pályára, és képes is lesz a három pont megszerzésére.”

A Sepsi OSK szakvezetője úgy véli, olyan ellenféllel játszanak, amely az utóbbi három-négy évben meghatározó szerepet töltött be a hazai bajnokságban. Az Európa Ligában pedig a Gent ellen kiestek, de bebizonyították, hogy mind idegenben, mind pedig otthon képesek a gólszerzésre. Nagyon jól játszanak támadásban, sok meccsen két-három gólt lőnek, viszont a védekezésben megvannak a hiányosságaik.

Fotó: Barabás Ákos

„Több mérkőzésüket is megnéztem, de a csapat alapfelállása és a taktikai választása nem változott. Úgy gondolom, ha a játékosaim meg tudják valósítani azt, amit kérünk tőlük, akkor képesek vagyunk kicsikarni a győzelmet. Úgy érzem, hogy

a csapat fejlődik, de még nem tartunk ott, ahol szeretném,

viszont a játékosok az általam kigondolt elképzelés szerint játszanak. A legnagyobb problémák ott vannak, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, így ezen kell javítanunk – közölte László Csaba.

{A}

Kiemelte, számukra az a legfontosabb, hogy a játékosok csapatként működjenek együtt, de a jó eredményhez kis szerencsére is szükség lesz. Az első hazai meccsükön az FCSB ellen olyan közönség állt mellettük, amelyért érdemes volt játszani, és reméli, hogy a Viitorul ellen is ugyanúgy támogatják őket. Természetesen ezért hasonlóan kell játszania a csapatnak, a játékosok megfelelő hozzáállással kell pályára lépjenek.

Fejér Béla egyelőre Niczuly Roland mögött a második számú kapus Fotó: Barabás Ákos

Fejér Béla szerint nem lesz könnyű mérkőzésük, ahogyan az előző három sem volt az, de az mindenképpen pozitívum, hogy eddig csak egyetlen gólt kaptak.

Úgy vélem, meccsről meccsre jobbak vagyunk, és mivel itthon játszunk, a legjobb formánkat kell hoznunk, így pedig meg tudjuk szerezni a három pontot

– mondta a háromszéki csapat második számú kapusa, aki reméli, mihamarabb ismét kezdő lesz, és élni tud majd a lehetőséggel.

Labdarúgás, 1. Liga, 4. forduló

Péntek:
21 óra: Bukaresti Dinamo–Academica Clinceni.

Szombat:
18 óra: FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan,
21 óra: Chindia Târgoviște–Kolozsvári CFR.

Vasárnap:
18 óra: Nagyszebeni Hermannstadt–Universitatea Craiova,
21 óra: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Viitorul.

Hétfő: 
18 óra: FC Voluntari–Jászvásári Poli,
21 óra: Astra Giurgiu–Bukaresti FCSB.

{S1}