Kiviselték magukat a craiovai drukkerek, csapatuk kiejtette a Honvédot

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 01., 23:07

Több mint három órát tartott az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd párharc csütörtök esti visszavágója a labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörében. Végül tizenegyesekkel a román csapat jutott tovább.

Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

Akárcsak a múlt heti magyarországi első találkozó, a craiovai visszavágó is gól nélküli döntetlen felé csordogált. A kétszer tizenöt perces hosszabbítás második félidejének végén tömegverekedés alakult ki a játékosok között, a kapu háta mögött lévő hazai drukkerek pedig egy tárggyal, vélhetően öngyújtóval

megdobták a mérkőzés északír játékvezetőjét, Arnold Huntert, aki mellett egy erős petárda is felrobbant.

Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

Ezután percekig ápolni kellett a bírót, még a mentőautó is behajtott a pályára, de végül jobban lett. A mérkőzés azonban több mint félóráig félbeszakadt, ezalatt a játékvezetők és az angol megfigyelő sem tudta, hogy pontosan mi a teendő ebben a szokatlan helyzetben. Még az is felmerült, hogy véget vetnek a meccsnek, a Honvéd pedig zöld asztalnál 3–0-ra nyer.

Aztán a tartalékbíró vezetésével mégis folytatódott a mérkőzés, a hosszabbításból hátramaradt egy perc után következtek a tizenegyesek,

ahol a magyarok háromszor is hibáztak, a Craiova játékosai azonban magabiztosak voltak, és 3–1-re győztek. Ezzel az Universitatea továbbjutott a harmadik körbe, ahol a görög AEK Athénnal találkozik. Az olyán klub viszont súlyos büntetésre számíthat az európai szövetségtől a történtek miatt.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A Honvéd mellett csütörtökön este

a másik két magyar csapat is búcsúzott az Európa Ligától.

A Mol Fehérvár egygólos hazai előnye után hosszabbításban maradt alul a liechtensteini Vaduz otthonában, a Debrecennek pedig hazai pályán csak a becsületgólra futotta az olasz Torino ellen.

Az Universitatea Craiova után

az FCSB is továbbjutott a harmadik fordulóba,

a fővárosiaknak azonban meggyűlt a bajuk az örmény Alaskert elleni hazai visszavágón. Hiába kezdtek ugyanis 3–0-s előnyből, mivel a találkozó első részében emberhátrányba kerültek, az ellenfél pedig a szünetben 3–1-re vezetett. Félórával a vége előtt aztán csökkentette hátrányát az FCSB, és bár 3–2-re kikapott, de ott van a következő körben, ahol a cseh Mlada Boleslavval mérkőzik meg.

Az FC Viitorul – amely végül mégsem Bölöni László csapatával, a játék nélkül harmadik körbe jutott Antwerppel játszott a belga labdarúgásban kitört botrány miatt –

a legnehezebb helyzetben volt, miután a múlt héten 6–3-ra kapott ki a Gent ellen idegenben. A hazai visszavágón kisebb csoda kellett volna a továbbjutáshoz, és végül 2–1-re nyert, de véget ért az európai kupaszereplése.

A harmadik selejtezőkörben a mérkőzéseket augusztus 8-án és 15-én rendezik.

Labdarúgó Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Universitatea Craiova–Budapest Honvéd 0–0, 3–1 tizenegyesek után,
az első mérkőzésen 0–0.

Bukaresti FCSB–Alaskert 2–3,
az első mérkőzésen 3–0, összesítésben 5–3.

Vaduz–Mol Fehérvár 2–0, hosszabbítás után,
az első mérkőzésen 0–1, összesítésben 2–1.

Debrecen–Torino 1–4,
az első mérkőzésen 0–3, összesítésben 1–7.

FC Viitorul–Gent 2–1,
az első mérkőzésen 3–6, összesítésben 5–7.