Bajnokok a gyergyóalfalvi iskola sakkozói

Gergely Imre 2019. augusztus 01., 20:38

A vidéki iskolák versenyében aranyérmes, a városi csapatokkal való összevetésben bronzérmes lett a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola csapata a szerdán zárult országos bajnokságon. Folytatódik a sikersorozatuk.

Ahány verseny, annyi érem: folytatódik az alfalvi sakkozók sikerszériája. Fotó: Kiss Arnold

Bukarestben zajlott július 27–31. között az iskolák vegyes összetételű sakkcsapatainak országos döntője, amelyen több, mint ötven csapat mérkőzött meg három korcsoportban. Hargita megyét a Gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola diákjai, a negyedik osztályos Laczkó Áron, a harmadikos Kiss Hanna és Madarász Rita, valamint az elsős Kiss Abigél képviselte.

Az Elisabeta Polihroniade nevéhez fűződő verseny kisiskolások kategóriájában tizenkilenc csapat versengett az elsőségért. A hétfordulós verseny eredménye

az országos aranyérem a vidéki iskolák kategóriájában,

valamint harmadik helyezés összetettben.

{A}

Az alfalviak többek között Bákó, Szeben, Bihar, Prahova megyék bajnokcsapatait győzték le. A női mezőny legeredményesebb játékosának járó díját is megkapta Kiss Abigél, aki a tornát maximális pontszámmal teljesítette.

„Izgalmas versenyen vagyunk túl” – nyilatkozta Kiss Arnold, a csapat felkészítője, aki úgy véli, a csapattagok jelesen teljesítettek, keményen harcoltak minden egyes pontért. Minden elismerésem a játékosok helytállásáért.

A kombinatív játékuk, a taktikai utasítások gyakorlatba ültetése példaértékű volt. A csapat az előzetes elvárásokon felülteljesített.

Nagyon értékes játékosaink vannak, Abigél százszázalékosan teljesített. Az első asztalnál Hanna, aki egyben a csapat kapitánya is, csak egyetlen legyőzőre talált. A második asztalnál a csupán szűk éve sakkozó Rita rangos ellenfelekkel küzdött a pontokért. Árontól két pont volt az elvárás, erre ő négyet szerzett. A döntőre továbbjutott csapatok összetételében nagyrészt három fiú és egy lány szerepelt, mi pedig három lánnyal bizonyítottunk.

A gyerekek, a nagyszerű játékaik alapján joggal kiérdemelték az országos bajnoki címet” 

– fogalmazott Kiss Arnold.

A Kiss lányoknak sok idő nem jut pihenésre, hiszen nemrég tértek haza a Jászvásáron zajlott országos csapatversenyről, ahol a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub színeiben szerepeltek. A női csapatverseny legeredményesebbje Hanna volt, a megszerzett öt pontjával, aki nagymértékben hozzájárult, hogy csapata országos bronzéremmel zárja a versenyt. Most pedig a hamarosan startoló csíkszeredai versenyre, a 12. Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválra készülnek.