Hétvégén bemutatkozik a labdarúgó 2. Ligában az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. augusztus 01., 16:35

Fontos mérföldkőhöz érkezett a fennállásának idén 115. évét ünneplő csíkszeredai labdarúgás. A város csapata az előző idényben megnyerte 3. ligás csoportját, feljutott a másodosztályba, vasárnap pedig elkezdi szereplését a 2. Ligában.

Bizakodnak. Komoly nyári alapozáson van túl az FK Csíkszereda Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda a negyedik olyan Hargita megyei labdarúgócsapat, amely bemutatkozik a másodosztályban, a csíkiak előtt Székelyudvarhelynek, Gyergyószentmiklósnak és Borszéknek volt képviselője a román másodosztályban.

A feljutást kiharcoló FK Csíkszereda gerince megmaradt,

a nyár folyamán néhány erősítés érkezett, de az utánpótláskorúak közül is többen kopogtatnak a felnőtt csapat kapuján.

Valentin Suciu, az FK vezetőedzője: „Úgy érzem, jól sikerült a nyári felkészülés, az alapozás, és remélem, ezt tükrözni fogják az eredmények. A felkészülés elején sérülést szenvedett Logonon kívül az utolsó héten a keret összes tagja részt vett az edzéseken, a kezdő tizenegyről a mérkőzés előtt fogunk dönteni”. Suciu szerint egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzése az FK-nak Buzăuban, ahol egy hagyományokkal rendelkező, de szintén újonc, bizonyításra éhes csapat ellen kell pályára lépni.

Az FK győzni megy a Gloria otthonába, a három pont megszerzése a cél”.

– hangsúlyozta az edző.

Fotó: Pinti Attila

Mint ismert, változott a 2. Liga mezőnye, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága ezen a héten jóváhagyta, hogy a visszalépő Nagyváradi Luceafărul helyét a Viitorul Pandurii Târgu Jiu (volt ACS Energeticianul) vegye át.

A 2. Liga új idényének nyitófordulóját pénteken, szombaton, vasárnap és kedden rendezik. A Gloria Buzău–FK Csíkszereda találkozó vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik. A helyszínen 5, 8, 10 vagy 15 lejért lehet jegyet vásárolni.

A mérkőzést Csíkszereda főterén, a nagyszínpad kivetítőjén is lehet követni élőben,

a Marosvásárhelyi Rádió és Szép Zoltán rádiós közvetítésével egybehangolva – közölte Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere.

Fotó: Facebook

Szurkolói busz Bodzavásárra

Az FK Csíkszereda szurkolói buszt indít a csíki futballcsapat első 2. ligás mérkőzésére, Buzău városába, a vasárnap 11 órakor kezdődő találkozóra. „A Gloria Buzău–FK Csíkszereda találkozóra klubunk szurkolói autóbuszt indít, amelyre jelentkezni lehet Tamás László Egérnél, a Lokálpatrióták szurkolói csoport vezetőjénél. Az indulás előreláthatóan vasárnap hajnalban lesz, érdeklődni és jelentkezni a 0743-314 314-es telefonszámon lehet” – közölte az FK Csíkszereda.

Labdarúgó 2. Liga, az 1. forduló programja:

pénteken (augusztus 2.):
Resicabányai CSM–Kolozsvári Universitatea (18 óra),

szombaton (augusztus 3.):
Concordia Chiajna–Bukaresti Daco-Getica (11 óra),
Turris Turnu Măgurele–Pandurii Târgu Jiu (11 óra),
Temesvári ASU Poli–CS Mioveni (11 óra),
ACS Energeticianul–Sportul Snagov (11 óra),
Aradi UTA–Dunărea Călăraşi (13 óra),
Bukaresti Rapid–Konstancai Farul (18 óra),

vasárnap (augusztus 4.):
Gloria Buzău–FK Csíkszereda (11 óra),
Bukaresti Metaloglobus–Petrolul Ploieşti (13.30 óra),

kedden (augusztus 6.):
FC Argeş Pitești–Temesvári Ripensia (19.30 óra).