Tragédia: egy ötéves kisgyerek is életét vesztette a Maros megyei közúti balesetben

Antal Erika 2019. augusztus 01., 15:50

Két személy vesztette életét csütörtök délután egy Maros megyei közúti balesetben. Az E60-as európai út szászkézdi szakaszán kamionnal ütközött egy személygépkocsi, amelynek utasait – egy 33 éves felnőttet és egy öt éves kiskorút – nem sikerült újraéleszteni a helyszínre kiérkező mentősöknek.

• Fotó: Elekes Róbert

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Kolozs megyei rendszámú gépkocsit egy 33 éves nő vezette, aki a túllépte a sebességhatárt, és a nedves, csúszós úttesten áttért a menetirányával ellentétes sávba, nekicsapódva egy Maros megyei rendszámú kamionnak. 

{A}

A Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség segesvári munkacsoportja érkezett a helyszínre, tűzoltók és a roham-mentőszolgálat (SMURD) munkatársai. A személygépkocsi utasait a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az összeroncsolódott autóból.

Mindketten eszméletüket vesztették, a mentősök megpróbálták újjáéleszteni őket, de a 33 éves vezető és 5 éves kiskorú is életét vesztette.

Mindketten nagybányaiak voltak. A rendőrség közel egy órán keresztül mindkét irányban lezárta a forgalmat az úttesten, 14.50-kor az egyik sávon elindulhatott a közlekedés – tájékoztatott a vészhelyzeti felügyelőség szóvivője.