Kétgólos sikerek az OTP Bank Kupa első napján

Dobos László 2019. augusztus 01., 08:00

Nem kímélte az eső a fiatal labdarúgókat a Csíkszeredában zajló 3. Székelyföld OTP Bank Kupa első napján. Szerdán délután és este két találkozót rendeztek, és mindkettőn esett az eső.

Nem úszták meg szárazon az első napot a játékosok. Az FK Csíkszereda fehérben játszott Fotó: Gábos Albin

Harmadik alkalommal rendezi meg az FK Csíkszereda a Székelyföld OTP Bank Kupával díjazott, U17-es korosztályú csapatok számára kiírt labdarúgótornát, amelyen az anyaországot a Puskás Akadémia csapta, Felvidéket a Dunaszerdahely, Délvidéket a Topolya, Szlavóniát az Eszék,
Kárpátalját a Munkács, Székelyföldet pedig az FK Csíkszereda képviseli.

{A}

A mérkőzések 2×40 percesek, helyszín a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai műfüves pálya. Az A csoportba az FK Csíkszereda, a Topolya és az Eszék, a B jelű trióba pedig a Puskás Akadémia, a Dunaszerdahely és a Kárpátaljai Akadémiák csapata kapott besorolást.

Fotó: Gábos Albin

A nyitómérkőzésen a házigazda FK Csíkszereda gól nélküli első félidőt követően 2–0-ra nyert a Topolya ellen, a második összecsapáson pedig a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 3–1-re győzött a Dunaszerdahely csapata ellen.

Kurucsai Milán, az FK Csíkszereda U17-es csapatának vezetőedzője: „Nagyon örülök, hogy egységes csapatként tudtunk funkcionálni. Az első félidőben az ellenfélnek több veszélyes lehetősége is volt, a második félidőben viszont változott a játék képe. Azt gondolom, a második játékrész alapján megérdemelten győzött a csapat. Többen jó teljesítményt nyújtottak, további pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, szervezetten védekeztünk egy jó fizikumú ellenféllel szemben.

Erőnlétileg nem vagyunk még a topon, ez azért érződött.”

Fotó: Gábos Albin

Labdarúgás, Székelyföld OTP Bank Kupa

A csoport: FK Csíkszereda–Topolyai SC 2–0 (0–0),
gólszerzők: Barabás Marius (43. perc) és Szabó Andor (56.).
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Veres Róbert, Szín Ferenc, Veregut Dániel, Hadnagy Tamás, Balázs Norbert, Barabás Marius, Csala Róbert (Gergely Botond, a 61. perctől), Demeter Zsombor, Finna László (Ketesdi Nimród, 41.), Csáki Dániel (Szabó Andor, 41.), Vezetőedző: Kurucsai Milán.

B csoport: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–Dunaszerdahelyi AC 3–1 (1–1),
gólszerzők: Alaxai (10.), Győri (45.) és Haffner (64.) illetve Fussi (26.).

A csütörtöki műsor: 16.45-től Puskás Akadémia–Kárpátalja, 19 órától pedig Topolya–Eszék.
Pénteken: 16.45 órától Kárpátalja–Dunaszerdahely, 19 órától pedig FK Csíkszereda–Eszék.
A szombati helyosztók kezdési időpontja: 14, 16 és 18 óra.

A nézők belépése ingyenes.