Kiütéssel nyert az SZFC Gyergyóban

Gergely Imre 2019. július 31., 20:50

Nem volt egy súlycsoportban a Gyergyószentmiklósi VSK és a Székelyudvarhelyi FC, a vendégek nagy fölénnyel nyerték a szerda délutáni kupameccset, jutottak a labdarúgó Román Kupa következő körébe.

Felhőszakadás után góleső esett a gyergyószentmiklósi pályán  Fotó: Veres Nándor

A találkozó 8 perces késéssel kezdődött, ugyanis Gyergyószentmiklóst egy erős felhőszakadás áztatta el. Amint azonban csillapodott az eső, pályára léptek a csapatok, és egyesek csúszkálva de jó minőségű gyepen zajlott az összecsapás.

A játék képe végig egyoldalú volt, az udvarhelyiek akár már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést, de a kapuja elé szorított gyergyói csapat Paltán Roland bravúrjainak köszönhetően ekkor még szoros, egygólos hátránnyal ki tudta húzni a szünetig.

Fotó: Veres Nándor

A találatot a középen felugró Jakab Róbert szerezte fejjel. Erre már Paltán nem tudott reagálni.

A második játékrész legelején egymás után kétszer is sakk-matt helyzet alakult ki a hazai kapu előtt, a védelem nem tudott lépést tartani a villámgyors akciókkal és Jakabbal, aki így mesterhármast ért el.

A 0–3-as eredmény reálisnak tűnt, és akár a gyergyóiak is elfogadták volna. A becsületgólra nem nagyon volt esélyük, nem tudták veszélyeztetni a vendégkaput. A mérkőzés hajrájára aztán teljesen kifulladt a VSK, a 83. és a 90. perc között még négyszer kötött ki a labda a hazai kapuban, és ezzel kiütéses lett az eredmény.

Fotó: Veres Nándor

A Székelyudvarhelyi FC hétgólos győzelemmel kezdte a 2019–2020-as szezont, és jutott tovább a Román Kupában.

Labdarúgás, Román Kupa, első forduló:

Gyergyószentmiklósi VSK–Székelyudvarhelyi FC 0–7 (0–1).
Gólszerzők: Jakab Róbert (33., 46., 49.,), Adrian Viorica (83., 90,), Flavius Cioată (öngól, 84.), Sandu Iovu (86).

{A}