Sepsiszentgyörgyről rajtol Székelyföld Kerékpáros Körversenye

Bíró Blanka 2019. július 31., 18:01

Akárcsak az utóbbi két évben, idén is Háromszékről indul Székelyföld Kerékpáros Körversenye, a sportesemény tizenharmadik kiírását augusztus 7 és 10. között szervezik meg.

A szervezők ismertették a körverseny főbb tudnivalóit Fotó: Kocsis B. János

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi és Ráduly Róbert csíkszeredai polgármesterek, valamint Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke a rangos sportesemény jelentőségét méltatták Székelyföld márkájának erősítésében, a két megye közötti összefogás kiemelkedő példájaként említették szerdai sajtótájékoztatójukon. Ráduly Róbert elmondta:

idén nagyobb számú, 21 csapat nevezett, ezek közül 8 kontinentális, 8 klubcsapat és 5 válogatott.

A sportrendezvény összköltségvetése mintegy 65 ezer euró. Ehhez a sepsiszentgyörgyi és a háromszéki önkormányzatok a társszervező Sepsi-SIC sportklubon keresztül mintegy 100 ezer lejjel járulnak hozzá – számolt be Antal Árpád. Csíki András a Hargitai Megyei Sportigazgatóság immár nyugállományba vonult igazgatója a kezdetektől részt vesz a szervezésben. Elmondta: a résztvevők jövő kedden érkeznek Sepsiszentgyörgyre,

szerdán délután lesz a csapatbemutató, majd a város utcáin az 5,3 kilométeres prológ.

Sepsiszentgyörgy központjában lesz a csapatbemutató Fotó: Kocsis B. János

Ezt próbálják az eredeti 19 óra helyett, 18 órakor indítani, hogy élőben közvetítse az Erdély TV, ám a módosítást még jóvá kell hagyja a rendőrség. Másnap, azaz augusztus 8-án következik a 197,3 kilométeres háromszéki szakasz, amelyen a versenyzők Sepsiszentgyörgyről indulnak, majd

áthaladnak Kovásznán, Kézdivásárhelyen, a Nyergestetőn, Tusnádfürdőn, Mikóújfalun, Baróton, Bölönön és visszaérkeznek a megyeszékhelyre.

{A}

Augusztus 9-én a 198,4 kilométeres hargitai szakasz következik, majd augusztus 10-én két fél szakasszal zárul a körverseny, előbb egy 10 kilométeres időfutamra kerül sor Csíkszeredában, majd ezt követően egy 122 kilométeres szakaszt teljesítenek Csíkszereda környékén.

A szervezők a lakosság türelmét kérik a verseny ideje alatt, hiszen több helyen lesznek útlezárások, forgalomkorlátozások. 

Rusz István a Sepsi-SIC sportklub ügyvezető igazgatója elmondta, már nem csak a négyszeres kupagyőztes és négyszeres bajnok női kosárlabda csapat tartozik a klubhoz, hivatalosan működik a kerékpár és birkózó szakosztály, ezért is vállalták a kerékpáros körverseny társszervezését.