Rajt a csíkszeredai Székelyföld OTP Bank Kupán

Dobos László 2019. július 31., 14:30

Nemzetközi ifjúsági labdarúgótorna kezdődött szerdán Csíkszeredában. Az FK Csíkszereda szervezésében zajló, az U17-es korosztály számára kiírt III. Székelyföld OTP Bank Kupán hat csapat vesz részt.

Balról jobbra: Varga Károly, Füleki Zoltán, Demeter Attila, Szondy Zoltán és Somogyi Krisztián a szerdai sajtótájékoztatón Fotó: Gábos Albin

Harmadik alkalommal rendezi meg az FK Csíkszereda a Székelyföld OTP Bank Kupával díjazott, ifjúsági csapatok számára kiírt labdarúgótornát, amelyen az anyaországot a Puskás Akadémia, Felvidéket Dunaszerdahely, Délvidéket Topolya, Szlavóniát Eszék, Kárpátalját Munkács, Székelyföldet pedig az FK Csíkszereda U17-es csapata képviseli.

Az eseményt felvezető szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón részt vett Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia (SZLA) elnöke, Varga Károly, a Kárpát-medencei labdarúgó-akadémiák szakmai igazgatója és Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere. A névadó szponzor, az OTP Bank képviseletében Demeter Attila igazgató vett részt az eseményen, ahol bemutatkozott az SZLA új szakmai igazgatója, Somogyi Krisztián is.

Fotó: Gábos Albin

Varga Károly: „Létrehoztuk a határon túli akadémiák tornarendszerét, az U12-es korosztálytól kezdve egészen az U19-ig.

Ennek a rendszernek az egyik legnívósabb rendezvényére kerül sor a következő négy napban Csíkszeredában.

A torna rangját jelzi, hogy az első két alkalommal pályára lépő fiatalok közül sokan bemutatkoztak az adott akadémiák első számú csapataiban, és vannak köztük olyanok is, akik a korosztályos válogatottakba is behívtak”.

Szondy Zoltán elmondta, az U17-es korosztály a labdarúgásban egyfajta vízválasztónak számít. Aki bizonyos szinten kihúzza U17-es koráig, annak már

elég jó esélye van arra, hogy futballista legyen.

Az FK Csíkszereda elnöke hozzátette, bár az FK két fiatal játékosát, Csala Róbertet és Gergely Botondot behívták a román korosztályos válogatottba, a teljes keret Kurucsai Milán és Antal Szilamér edzők rendelkezésére áll, mivel a román szakszövetségtől egy kis haladékot kértek, a beválogatott játékosok a torna után utaznak Bukarestbe. A romániai U17-es válogatott augusztus 13-án és 15-én Szlovéniával játszik felkészülési mérkőzéseket Bufteán.

Fotó: Gábos Albin

Demeter Attila: „Az OTP Bank hosszú távra tervezi a torna támogatását. Remélem, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan most is

színvonalas mérkőzések lesznek,

és minél több néző kilátogat ezekre. Meg szeretném erősíteni, hogy az OTP Bank számára a jövőben is kiemelten fontos lesz a nemzetközi, ifjúsági torna támogatása”.

Helyszín és lebonyolítás

A mérkőzések szerdán délután kezdődnek, a kupa pedig szombaton ér véget, helyszín a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai műfüves pálya. A 2x40 perces csoportmérkőzések szerdán, csütörtökön és pénteken is 16.45-kor és 19 órakor kezdődnek. Az A csoportba az FK Csíkszereda, Topolya és Eszék, a B jelű trióba pedig a Puskás Akadémia, Dunaszerdahely és a Kárpátaljai Akadémiák csapata kapott besorolást.

A program: szerdán 16.45-től FK Csíkszereda–Topolya, 19 órától Puskás Akadémia–Dunaszerdahely, csütörtökön 16.45-től Puskás Akadémia–Kárpátalja, 19 órától Topolya–Eszék, pénteken 16.45-től Kárpátalja–Dunaszerdahely, 19 órától FK Csíkszereda–Eszék. A szombati helyosztók kezdési időpontja: 14, 16 és 18 óra. A nézők belépése ingyenes.

Fotó: Gábos Albin

Somogyi Krisztián az új igazgató

Új szakmai igazgatója van a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának. A 44 éves Somogyi Krisztián nagy- és kispályán is játszott a magyar élvonalban. Játékosi pályafutásával párhuzamosan már 22 éves korától elkezdte az edzősködést, több mint tíz évet dolgozott a Honvéd Futballakadémiánál, továbbá két évet a Csákvár edzője is volt – hangzott el a sajtótájékoztatón.