Még várja a jelentkezőket a Gyergyói Tánc- és Zenetábor

Gergely Imre 2019. július 31., 15:27

A gyergyói települések adatközlői adják az ősi forrást, míg képzett oktatók a szakmai tudást, hogy az eddig megőrzött folklórkincs továbbörökítődjön. Ez jellemzi idén is a Gyergyói Tánc- és Zenetábort.

A tábor hagyományos módon gálaelőadással zárul majd. Archív Fotó: Portik-Bakai Ádám

Az augusztus 4–9. között Gyergyóremetén zajló eseményre még nem telt meg a résztvevők listája, péntekig további jelentkezőket várnak – közli Portik-Bakai Ádám házigazda. A táborban a táncokat a Háromszék Táncegyüttestől érkező Ivácson László, Tekeres Gizella, Melles Endre és Ádám Julcsi, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes jelenlegi és volt táncosai, Laczkó-Benedek Tünde, Bara Szabolcs Rigmányi Lajos és Rigmányi Kinga oktatják majd. A zenei tudást a magyarországi Vizeli Balázs (hegedű) és Dsupin Pál (furulya) igyekeznek átadni Magyarországról. Népdalokat tanít Erőssné Sándor Judit. A táborban az élő zenét Bartis Zoltán (Kicsi) és barátai, illetve Petres Attila és barátai biztosítják.

{A}

Természetesen idén is fontos szerepet kapnak a gyergyószéki települések adatközlői. A táborról további információk Portik-Bakai Ádámtól szerezhetők a 0752241873-as telefonszámon vagy a bakai77@yahoo.com email-címen.