Gyergyószentmiklós–Székelyudvarhely kupameccsel indul a megyei fociszezon

Gergely Imre 2019. július 31., 09:34

Rangadóval kezdődik a Hargita megyei fociszezon, a labdarúgó Román Kupa első fordulójában, szerdán 17.30-kor a megyei bajnok Gyergyószentmiklósi VSK a 3. ligás Székelyudvarhelyi FC-t fogadja. Mindkét csapatnak a továbbjutás a célja.

A Gyergyói VSK legutóbb a 3. Ligába jutásért kiírt osztályozón lépett pályára. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A Gyergyószentmiklósi VSK-nál nem voltak különösebb játékosmozgások az előző szezon lezárása óta. A keret lényegében egyben maradt, egyedüli fontos távozó a Sepsi OSK-nál segédedzőként dolgozó Ilyés Róbert. Ennek ellenére nem éppen egy összeszokott társaság néz szembe az udvarhelyiekkel.

A VSK-nak nem voltak edzőmérkőzései, a keretből többen külföldön dolgoznak, mások pedig még nyaralásukat töltik. Ez a fiatalok számára nyitja meg az esélyt, több saját nevelésű ifi is pályára lép a kupameccsen – közölte Rokaly Attila csapatvezető.

Rokaly tisztában van azzal, hogy

az udvarhelyiek az esélyesebbek, akik már komolyan készülnek,

hiszen a 3. Liga rajtja hamarabb lesz, mint a megyei bajnokságé. Ennek ellenére mindent megtesznek, hogy méltó ellenfelei legyenek az SZFC-nek, és megpróbálják kivívni a továbbjutást.

A Gyergyói VSK-nál még várják, hogy miként alakul a megyei bajnokság mezőnye, úgy hírlik, hogy a tavalyi keleti csoportból több olyan csapat is lesz, amely nem indul a 4. Liga 2019–2020-as idényében.

Fotó: Pinti Attila

Țepeșék számára a cél ismét a megyei bajnokság és a kupasorozat megyei szakaszának megnyerése, és

jövő nyáron újra megkísérelnék a 3. Ligába való feljutást.

Jobb csapatot szeretnének majd pályára küldeni a bajnokságban, mint amilyen az előző szezonban volt, de ehhez egy színvonalas pontvadászat is kellene – szögezte le Rokaly Attila. Hozzátette, a lehetőségek szerint segítik Gyergyószék másik focicsapatát, a Szárhegyi Bástyát is, hogy továbbra is részese legyen a megyei labdarúgásnak. Sajnos nem valószínű, hogy a környék más, egyébként komoly focitradícióval rendelkező községei visszatérnének a labdarúgás vérkeringésébe.

A szerdai kupameccs után a gyergyóiak a hét végén Agyagfalván játszanak egy barátságos mérkőzést, majd augusztus 10–11-én rendezik a hagyományos gyergyószentmiklósi fociünnepet, ahol három utánpótlás-korosztálynak rendeznek meccseket, továbbá nem marad el az öregfiúk találkozója, és a VSK felnőtt csapata is pályára lép.

Az SZFC már játszott felkészülési mérkőzéseket. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

A 3. Liga augusztus végi rajtjára hangoló SZFC-nél továbbra is

a végleges keret kialakításán dolgoznak.

„Felkészülésünk kellős közepén jön számunkra az idény első tétmeccse, ez pedig kicsit megsürgeti az igazolásainkat. Jelenleg több játékossal is tárgyalunk, szeretnénk két-három labdarúgót leigazolni a meccs kezdetéig, biztosan lesznek újoncok is a csapatban. Keményen folytatjuk az edzéseket, a kupamérkőzést is beépítettük a felkészülési programba. Nincs sérültünk, az egész keret a rendelkezésemre áll, célunk pedig a továbbjutás” – fogalmazott Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Kupameccsek délutánja

A 2019–2020-as labdarúgó Román Kupa országos szakaszbeli első fordulójának mérkőzéseit rendezik szerdán délután. Az első körben a megyei szakaszok győztesei (42 csapat) és 34 harmadik ligás együttes vesz részt. Íme, a Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei csapatok programja: Gyergyószentmiklósi VSK–Székelyudvarhelyi FC, Papolci FC–Kézdivásárhelyi SE, Szászfenesi SK–Radnóti SK, Nyárádtői Unirea–Marosvásárhelyi MSE. Az FK Csíkszereda később kapcsolódik be a küzdelmekbe. Mindegyik összecsapás szerdán 17.30-tól lesz. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, az elöl írt csapatok a pályaválasztók.