Szeben megyében versenyeztek

Horváth Bálint Ottó 2019. július 31., 09:22

A múlt hét végén Nagyszeben mellett, Szebenjuharoson (Păltiniş) rendezték a hegyikerékpár XCO országos bajnokság harmadik szakaszát. A kétnapos rendezvény két különböző versenynek adott otthont.

Ilyés Ferenc az első helyen végzett kategóriájában. Archív Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Szombaton egy kisebb, többkörös szakasz volt, vasárnap két hoszabb távú maraton várt a versenyzőkre. A Székelyudvarhelyi Városi Sportklub képviseletében előbbi megmérettetésen Ilyés Ferenc és Szaniszló Roland állt rajthoz, utóbbin Gáspár Loránd Zsolt és Györfi Péter versenyeztek.

A szombati szakaszt meredek emelkedők, tekhnikás ereszkedők, döntött kanyarok, nagy kövek, ugratók tették látványossá. Egy kör hossza 3,7 kilóméter hosszú volt, körübelül 250 méteres szintkülönbséggel bírt.

A VSK kerekeseinek négy kört kellett megtenniük. Kategóriájában az első helyen Ilyés Ferenc végzett, ez összetettben a második helyet jelentette számára, ideje 1 óra és 7 perc. Szaniszló Roland is hősiesen küzdött az erős mezőnyben, ő a hetedik helyet foglalta el kategóriájában, összetettben ez a 14. helyre volt elég, ideje 1 óra és 20 perc.