Kiharcolta a továbbjutást Izraelben a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. július 30., 22:05

Bejutott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe a Kolozsvári CFR, miután 2–2-es döntetlent ért el Izraelben a Maccabi Tel Aviv elleni visszavágón. Következik a Celtic Glasgow elleni párharc.

Mario Rondon a legjobbkor szerezte meg első gólját a CFR-ben. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Minimális előnnyel utazott a találkozó helyszínére, Netanyába Dan Petrescu csapata, amely hat nappal korábban 1–0-ra nyert a kolozsvári odavágón. Rosszul kezdődött a kedd esti mérkőzés a CFR számára, amely már az első negyedóra végén egy lesgyanús helyzetnél hátrányba került.

Alig néhány perccel később viszont Bordeianut fellökték a tizenhatoson belül, a német játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amelyet Culio értékesített. Ezután az izraeliek ismét átvehették volna a vezetést,

ehelyett azonban a szünet előtt a CFR megfordította az állást.

Culio távoli lövését a Maccabi kapusa a legrosszabb helyre ütötte ki, Mario Rondon pedig közelről az üres kapuba bólintott, ezzel megszerezte első gólját a kolozsvári együttes színeiben.

A szünetben 2–1-re vezetett a CFR, és ez azt jelentette, hogy a második félidőben

a hazaiak háromszor kellett volna betaláljanak a továbbjutáshoz.

Fordulás után azonban rögtön kiegyenlítettek, és a folytatásban tovább erőltették a támadásaikat. Akárcsak az első mérkőzés végén, a CFR ismét túlságosan védekező taktikára váltott. Ez viszont eredményesnek bizonyult, a hátralévő időben ugyanis a Maccabi már nem tudott igazán veszélyes helyzeteket kidolgozni, így maradt a döntetlen, a kolozsváriak megőrizték a továbbjutásukat.

A harmadik selejtezőkörben a következő két héten

a Kolozsvári CFR egy neves ellenfél, a skót Celtic Glasgow ellen játszik,

vetélytársa kettős győzelemmel (5–0 hazai pályán, 2–0 idegenben) ejtette ki az észt Nomme Kaljut.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Maccabi Tel Aviv–Kolozsvári CFR 2–2 (1–2),
gólszerzők: Blackman (15.), Cohen (48.), illetve Culio (18., büntetőből), Rondon (42.).
Maccabi: Gianniotis – Kandil (Geraldes, 59.), Piven, Jair, Davidzada – Peretz, Glazer, Rikan (Cohen, 46.), Blackman (Atar, 72.), Shechter – Micha. Edző: Vladimir Ivic.
CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu, Culio, Djokovic, Deac (Păun, 52.) – Omrani (Mureșan, 86.), Rondon (Țucudean, 82.). Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Marco Fritz (német).
Összesítésben a párharcot 3–2-re a Kolozsvári CFR nyerte.