Góllal mutatkozott be a Sepsi OSK támadója

Horváth Bálint Ottó 2019. július 27., 20:08

Harmadik bajnoki mérkőzésén is döntetlent játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a labdarúgó 1. Liga 3. fordulójának szombati játéknapján 1–1-re végzett a Medgyesi Gaz Metan otthonában.

Újabb döntetlent ért el a sepsiszentgyörgyi együttes. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

A sepsiszentgyörgyieknél kezdőként lépett pályára a héten leigazolt szlovák Andrezly Gál Péter. A hazaiaknál nem volt a kispadon Edward Iordănescu vezetőedző, aki egészségügyi problémákkal küszködik.

Az elején többször is megszerezhette volna a vezetést a Sepsi OSK,

de előbb Carnat, majd Barisic helyzeténél is hárított a Gaz Metan kapusa, a 13. percben pedig Hamed a kapufát találta el.

Gólt mégis a medgyesiek szereztek, akik Fernandes nagy helyzete után félóra elteltével előnyhöz jutottak Nasser Chamed szépségdíjas góljával.

Szünet után nem sokkal Chamed megduplázhatta volna csapata előnyét, de kicsivel fölé lőtt. A másik oldalon a Sepsi OSK Vașvari szabadrúgásánál betalált,

a visszajátszások után látható volt, hogy a labda átjutott a gólvonalon, de a játékvezetők nem adták meg a gólt.

Nem sokkal később mégis összejött az egyenlítés László Csaba csapatának, Carnat beadásából az új igazolás, a csereként beállt szerb-svájci kettős állampolgárságú Goran Karanovic fejjel talált be.

Az utolsó húsz percben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset:

a vendégeknél Flores lövését védte a hazaiak kapusa, majd ugyenennél a szituációnál Karanovic fejjel nem érte el a labdát, míg a Gaz Metannál Sergiu Buș hagyta ki az utolsó helyzetet.

A Sepsi OSK harmadik bajnoki mérkőzését is döntetlennel zárta, ezúttal azonban sikerült megszereznie szezonbeli első találatát.

A háromszéki együttes legközelebb jövő héten vasárnap lép pályára, 21 órától az FC Viitorult látja vendégül.

Labdarúgó 1. Liga, 3. forduló:
Medgyesi Gaz Metan–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0),
gólszerzők: Chamed (34.), illetve Karanovic (67.).
Gaz Metan: Pleșca – Crețu, Larie, Constantin, Velisar – Droppa, Roșu, Chamed (Sanoh, 71.), Olaru (R.Popa, 88.), Fernandes (Romeo, 63.) – S. Buș.
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Tincu, Ștefan – Vașvari, Hamed (Karanovic, 59.), Fülöp (Velev, 46.), Flores (Simonovski, 82.), Andrezly – Carnat.
Vezette: Andrei Antonie, Daniel Mitruți, Bogdan Gheorghe.

További eredmények:
Jászvásári Poli–Academica Clinceni 2–0 (0–0),
FC Voluntari–Astra Giurgiu 1–2 (1–1),
Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo 1–0 (0–0),

vasárnap
18 órától Universitatea Craiova–Chindia Târgoviște,
21 órától FC Viitorul–Nagyszebeni Hermannstadt,

hétfőn
20 órától Bukaresti FCSB–FC Botoșani.

{S1}