Tatrangon játszotta utolsó edzőmérkőzését az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. július 27., 17:12

Lejátszotta az augusztus 4-ei bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda labdarúgó együttese. Valentin Suciu edző legénysége Tatrangon 2–0-ra győzött a CS Afumați ellen.

Minél jobb formába szeretne kerülni az első tétmeccsig a csíki együttes. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A hétfalusi csángók második legnagyobb településén, a Tatrang folyó jobb partján, a Csukás-hegység lábánál, a Brassótól 10 kilométernyire található községközpontban, Tatrangon lépett pályára szombaton délben az FK Csíkszereda. Ellenfele a harmadosztályú CS Afumați volt, az Ilfov megyei együttes az elmúlt idényben a 3. Liga 2. csoportjában a második helyen végzett.

A székelyföldi együttes a gól nélküli első félidőt követően

Jebari révén szünet után hamar megszerezte a vezetést, majd később Csürös találatával kialakult kétgólos csíki győzelem.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nagyon meleg volt, közel 30 fok, a pálya szintjén pedig még ennél is melegebb. Jó, hogy győztünk, de kihangsúlyoznám, hogy nem az eredmény volt a fontos ezen a mérkőzésen.

Az eredmény a bajnokságban lesz fontos, hisz ott játszunk minden meccsen a három pontért.

Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, volt három óriási ziccerünk, amit nem sikerült berúgni, de a szünet után éltünk a lehetőséggel, és gólok is születtek. A legjobban annak örülök, hogy nem kaptunk gólt.

Összességében egy jó edzés volt, és most már

szinte biztosra tudom, hogy az első fordulóban kik lesznek a kezdők és kik a cserék.

– nyilatkozta a csíkiak szakvezetője.

Az FK Csíkszereda augusztus 4-én, vasárnap délelőtt 11 órától Buzăuban, a helyi Gloria ellen kezdi meg szereplését a román másodosztályban.

Labdarúgó felkészülési mérkőzés:
FK Csíkszereda–CS Afumați 2–0 (0–0),
gólszerzők: Soufiane Jebari, Csürös Attila.