Újabb öt juhot ölt meg a zsögödi lakóparkhoz visszajáró medve

Barabás Hajnal 2019. július 27., 09:41

Újra visszatért a medve a csíkzsögödi Natúr lakópark közelébe péntek este. Azok után, hogy a napokban megölt egy juhot, majd riadalmat okozott egy ház udvarán a gyerekek között, ezúttal újabb öt juhot ölt meg.

Fotó: Olvasónk

A lakóövezet melletti magánterületen szarvasmarhát és juhokat tartó lakótól megtudtuk, hogy egy bocsos medve az utóbbi napokban rendszeresen visszajár a területükre, a tehenek elcsatangolása ellen szolgáló villanypásztor pedig egyáltalán nem jelent akadályt a vadállatnak. Ugyan nagytestű kutyákat is tartanak, de megkötve, mert túl közel van a lakópark, így nincs, ami a haszonállatokat megvédje a medvétől.

{K1}

{K2}

A gazda a szarvasmarháit és a borjúit is félti a vadállattól, attól tart, hogy az visszatér, és a hatóságok nem sokat tesznek.

Fotó: Olvasónk

Kihívjuk a csendőrséget, kijönnek, petárdákat robbantanak, aztán elmennek, de a medve úgyis vissza fog jönni

– jegyezte meg a károsult.

{A}

Egyébként péntek este Tusnádfürdőtől két hívás is érkezett a 112-re medve miatt, 22 óra 25 perckor küldtek ki RO-Alert figyelmeztető jelzést, hogy medve tartózkodik a vasútállomás közelében, valamint 1 óra 9 perckor órakor, amikor a Kárpátok utcában jelezték a vadállat jelenlétét. Mindkét helyszínt biztosították a hatóságiak.