Tehetséges játékost igazolt a CFR, már a Dinamo ellen bemutatkozhat

Horváth Bálint Ottó 2019. július 26., 15:49

Bejelentette a korábbi román korosztályos válogatott, Mihai Butean leigazolását a Kolozsvári CFR. A 22 éves labdarúgó a városi rivális Kolozsvári Universitateánál nevelkedett.

Mihai Butean (fehér feketében) játéka sokat fejlődött az Astránál Fotó: Facebook/Astra Giurgiu

A fiatal játékos visszatért szülővárosába, csütörtökön megegyezett a bajnok Kolozsvári CFR-rel, amellyel egyes információk szerint ötéves szerződést kötött.

A jobbhátvéd és középpályás poszton is bevethető Mihai Butean – aki iránt az FCSB is érdeklődött – az előző három idényben az Astra Giurgiut erősítette, de nemrég szabadon igazolhatóvá nyilvánították, mivel a dél romániai együttesnek anyagi gondjai vannak és nem törlesztette tartozásait a játékos felé.

{A}

Az elmúlt szezonban az Astránál összesen harminc bajnoki és kupamérkőzésen lépett pályára, ezalatt

négy gólt szerzett és két gólpasszt adott, egyértelműen a csapat alapemberének számított.

Mihai Butean a városi rivális Kolozsvári Universitateánál kezdte a pályafutását, ahol a korosztályos és a felnőtt csapatnál tizenegy évet töltött. 2016-ban került az Astrához, de rövid ideig kölcsönben az Academica Clinceni-nél is játszott. Tavaly behívót kapott a román ifjúsági, U21-es válogatottba, amelynek színeiben három találkozón kapott lehetőséget.

Butean már megkezdte az edzéseket a CFR-nél, és a hét végén akár már bemutatkozhat Dan Petrescu csapatában, amely szombaton 21 órától a Bukaresti Dinamót fogadja az 1. Liga 3. fordulójában.

A kolozsváriak formajavulást mutatnak,

miután a szezonkezdeten három nyeretlen meccs után az utóbbi három mérkőzésüket megnyerték, a kazah FK Asztana és az izraeli Maccabi Tel Aviv ellen a Bajnokok Ligájában, illetve a Clinceni ellen a bajnokságban.

Labdarúgó 1. Liga, 3. forduló:

Jászvásári Poli–Academica Clinceni 2–0 (0–0),
FC Voluntari–Astra Giurgiu 1–2 (1–1),

szombaton
18 órától Medgyesi Gaz Metan–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK,
21 órától Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo,

vasárnap
18 órától Universitatea Craiova–Chindia Târgoviște,
21 órától FC Viitorul–Nagyszebeni Hermannstadt,

hétfőn
20 órától Bukaresti FCSB–FC Botoșani.

{S1}