Kilenc autó gumiabroncsait vágták ki Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2019. július 26., 12:37

Összesen kilenc autóban okozott kárt péntekre virradóan egy ismeretlen elkövető a székelyudvarhelyi Építők és Szabók utcákban. Van, amelyik autónak két gumiját is kivágta és van, amelyiknek a tükrét is letörte.

Folyamatban van a rendőrségi nyomozás. Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők Fotó: Barabás Ákos

Több autótulajdonosnak indult rosszul a péntek reggel a Szabók és Építők utcák környékén, hiszen éjszaka valaki kivágta járműveik gumiabroncsait. Kora délelőtt a helyszínen néhányan még mindig a pótkerekek felszerelésével voltak elfoglalva, mások pedig a gumijavító műhelybe siettek abroncsaik helyrehozása érdekében. Volt olyan is, akinek két abroncsát tették tönkre, ezért elő kellett vegye a téli gumikat, hogy közlekedni tudjon járművével.

{A}

Az általunk megkérdezett károsultak elmondták,

eddig nem volt példa hasonló esetre a környéken, ezért is lepték meg őket a történtek.

„Valószínűleg a részegség vihetett rá valakit ilyesmire” – mondta egy csalódott károsult keserű szájízzel.

Az érintettek szerint nagyjából 600 lejnyi kárral lehet számolni autónként, de van akinek ennél jóval többe kerül majd a kényszerkerékcsere.

A gumiabroncsokon egyébként egy kis vágás volt látható, amit az autósok szerint csavarhúzóval vagy bicskával okozhattak.

Fotó: Barabás Ákos

László Szabolcs, a székelyudvarhelyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, őket reggel hatkor értesítették a történtekről és azonnal a helyszínre siettek. Hat megrongált autót számoltak akkor, ám az esetet rögtön átadták az állami rendőrségnek, hiszen bűncselekményről van szó, így nem tartozik a hatáskörükbe az eljárás.

Fotó: Barabás Ákos

Összesen kilenc autónak vágták ki egy vagy két gumiabroncsát, egy járműnek a tükrét is letörték – tudtuk meg Gheorghe Filiptől, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Mint mondta, az abroncsokat a nyomok szerint bicskával vagy egy kisebb vágóeszközzel tehették tönkre. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy egy vagy több elkövetőről van szó, de nyomozást indítottak ennek kiderítése és a felelősségre vonás érdekében – tette hozzá a szóvivő.

Fotó: Barabás Ákos