Szent Anna-napok lesznek Csíkszenttamáson

Székelyhon 2019. július 26., 11:14

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a hétvégén Csíkszenttamáson a Szent Anna-napokat. A kétnapos eseményre számos zenei, sport-, illetve egyházi programmal várják az érdeklődőket.

Szent Anna Napokat ülnek a hétvégén Csíkszenttamáson. Archív Fotó: Sándor Csilla

Szombaton 9 órától labdarúgó-bajnokságot rendeznek a műfüves minifocipályán, az este pedig a szórakozásé: Ágoston Edina 20 órakor lép színpadra, ugyanakkor további helyi fellépők és szabadtéri zene is lesz a Hővíz parkban.

Vasárnap 12 órától ünnepi szentmisét tartanak a Szent Anna-kápolnánál.

Délután változatos program várja a látogatókat: 15.30-tól fellépnek az említett fúvószenekarok, ezt követően megrendezik a VIII. Csonkatorony Néptáncfesztivált, melyen a helyi Csonkatorony Néptáncegyüttes és a Zsibongók gyermektánccsoport mellett bemutatkozik a csíkmadéfalvi Mereklye Néptánccsoport és Rokolya Énekegyüttes, a csíkrákosi Gerendely Férfikórus, a csíkdánfalvi Töpörtyűk gyermektáncsoport, valamint a csíkszentdomokosi Zivatar Néptánccsoport, Elevenek Néptánccsoport és Tenyeres-Talpas Néptánccsoport. 21 órától a Titán Zenekar koncertje zárja a Szent Anna-napokat.

A rendezvénysorozatot támogatták Csíkszenttamás Község, Hargita Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Terkő Közbirtokosság, valamint a helyi vállalkozók. (X)