Átalakítás alatt az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. július 26., 09:03

Van visszatérő, a csapatkapitány hosszabbított, a játékos-edzővel az utolsó simításokat beszélik. Alakul a teremlabdarúgó 1. Ligában szereplő Futsal Klub Székelyudvarhely kerete, igaz, bőven adódik még tennivaló. A felkészülést augusztus elején kezdi el az együttes.

Jakab Zoltán alakítja ki a keretet Fotó: Barabás Ákos

„A vezetőséggel, a támogatói körrel egyeztetve láttuk, hogy a tavalyi keretet nem tudjuk megtartani. A következő idényben jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatunk, így ehhez szabjuk a csapatot. A játékosoknak elmondtunk, hogy aki tud, keressen magának új csapatot, nem görgetünk eléjük semmiféle akadályt. Akik így nem kaptak ajánlatot, azokkal elkezdtük az egyeztetést” – mondta el megkeresésünkre Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely technikai igazgatója.

{A}

Az együttes volt edzője hozzátette, felállt a kispadról, amolyan mindenes lett a klubnál. Az elmúlt hetekben a teremlabdarúgókkal tárgyalt, volt, akivel megállapodtak a jövőt illetően, van, aki még kivár.

Nézzük először a távozókat! Andrei Grigoraș az ezüstérmes Galaci Unitedhoz igazolt, Hadnagy István a címvédőnél, a Csíkszeredai Imperial Wetnél folytatja, míg Miklós Tamás Magyarországon, az FC Veszprémnél rúgja majd a labdát. A három sportoló mellett nem hosszabbított az FK – legalábbis egyelőre – Csala Zsolttal és Csoma Alpárral.

Jó hír, hogy az udvarhelyi futsalcsapathoz visszatér Bíró Attila. A játékos egy évet töltött a Dévai Autobergamónál, a következő szezonban ismét FK-mezt ölt – alá is írta új szerződését. Ahogy a tavalyi csapatkapitány, Szécsi Barna is a folytatás mellett döntött. A csapat edző-játékosa Mánya Szabolcs lesz. A háromszéki sportoló számára nem idegen a trénerkedés, az U19-es együttesnél megízlelte, milyen a kispadról irányítani. Vele az utolsó egyeztetések zajlanak.

Szécsi csapatkapitányként, Mánya edző-játékosként folytatja Fotó: Barabás Ákos

Kedei Barna jelenleg nem tartózkodik itthon, valószínűleg ő is a keret része marad, ahogy a román ifiválogatott Bálint Andor is. Utóbbi lábműtét utáni rehabilitációját végzi, októberben kezdheti el a teljes értékű munkát.

Az országos ifjúsági bajnokságban bronzérmet szerzett együttesből a 2019–2020-as szezonban a felnőttek között folyatja Sebestyén Norbert kapus, illetve Balázsi Norbert, Pál Szabolcs, Balázsi Attila, Kerestély József és Hegyi Attila mezőnyjátékosok.

„Az U23-as követelményeknek eleget tevő játékosokkal az egyeztetés megállt. Tifán Tamás, Boda Krisztián és Gálfi Artúr sem fogadta el az általunk ajánlott szerződést. Jövőre egy ilyen korosztályos sportolónak a pályán kell lennie. Amennyiben nem tudunk velük megegyezni, akkor máshonnan kell hoznunk valakit” – fejtette ki Jakab.

Az FK Székelyudvarhely augusztus 5-én kezdi el a felkészülési időszakot, a tervek szerint heti 4–5 edzéssel. Ekkor érkezik próbajátékra a magyar U19-es válogatott kapusa, Györfi Bálint. Arról, hogy mit vár az új bajnokságtól, Jakab Zoltán elmondta: „Nagyon úgy fest, hogy a Csíkszereda–Galac–Călărași trió kiemelkedik majd. A mezőny többi része véleményem szerint egyenlő játékerőt képvisel majd. Még nem iratkozott fel mindenki, így az sem ismert, melyik tíz klub alkotja majd az 1. Ligát. Úgy gondolom, azzal a kerettel, amelyik most kialakulóban van, elérhető a rájátszás.”

A pontvadászat szeptember 7-én rajtol.