Megszerezné idénybeli első gólját a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. július 25., 15:21

A Medgyesi Gaz Metan otthonában játszik szombaton 18 órától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában rendezendő mérkőzésről csütörtökön délután sajtótájékoztatón beszélt László Csaba vezetőedző és Nicolae Carnat játékos.

László Csaba azt szeretné, ha játékosai minden meccsen a legtöbbet kihoznák magukból Fotó: Barabás Ákos

A háromszéki együttes vezetőedzője először a hétfői, FCSB elleni 0–0-ra végződött meccsről ejtett szót, úgy vélte, a csapata azt játszotta, amit kért, a játékosok pedig motiváltak voltak. Hozzátette, igazságos eredményt értek el a fővárosiak ellen, bár megvoltak a lehetőségeik a gólszerzésre.

László Csaba szerint a következő ellenfelük, a Gaz Metan nagyon jó csapatot alkot, kiváló edzővel (Edward Iordănescu, szerk. megj.), hiszen az utóbbi években megnehezítette mindegyik ellenfele dolgát, és az idei szezont is jól kezdte.

Fegyelmezetten kell játszanunk, többet kell szaladniuk a játékosoknak, és szeretnénk megszerezni a szezonbeli első gólunkat”

– nyilatkozta a szakvezető.

Szervezett játékra van szüksége a Sepsi OSK-nak Fotó: Barabás Ákos

László Csaba a héten bejelentett két új igazolásról elmondta, hogy a szerb-svájci csatár, Goran Karanovic az utóbbi időben sokáig nem edzett, így Medgyesen legtöbb negyvenöt percet játszhat, a szezon során pedig minél több gólt várnak tőle, a szlovák középpályás, Andrezly Gál Péter viszont jobban felkészült, és már a hét végi találkozón is nagyban segíteni tudja a csapatot.

A Sepsi OSK mestere elárulta, hogy még három játékost szeretnének leigazolni, akik minden bizonnyal a jövő héten csatlakoznak a kerethez, és

velük együtt ütőképes csapattá válhatnak.

Nicolae Carnat szerint jó csapatot alkotnak Fotó: Barabás Ákos

Az FCSB ellen kezdő csatárként játszott Nicolae Carnat elmondta, ezen a meccsen mindannyian a csapatért dolgoztak, mindent beleadtak és szervezetten játszottak. Meglátása szerint jó csapatot alkotnak és fejlődésben van a játékuk. Kiemelte, ha az FCSB ellen sikerült döntetlent játszaniuk, akkor Medgyesen is elérhető a pontszerzés, de akár a győzelem is.

Labdarúgó 1. Liga, 3. forduló:

pénteken
18 órától Jászvásári Poli–Academica Clinceni, 
21 órától FC Voluntari–Astra Giurgiu,

szombaton
18 órától Medgyesi Gaz Metan–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK,
21 órától Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo, 

vasárnap
18 órától Universitatea Craiova–Chindia Târgoviște,
21 órától FC Viitorul–Nagyszebeni Hermannstadt,

hétfőn
20 órától Bukaresti FCSB–FC Botoșani.

{S1}