Nagyobb előny a Fradinál, kisebb a CFR-nél

Józsa Csongor 2019. július 24., 23:14

Minkét bajnokcsapat érvényesítette a hazai pálya előnyét a labdarúgó BL selejtezőkörében. A Ferencváros nagy, a kolozsváriak kis lépést tettek.

Hármat vágtak hazai környezetben Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerdán este lépett pályára a magyar és a román címvédő a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező 2. körének odavágóján. Mind a Ferencváros, mind pedig a Kolozsvári CFR hazai pályán szerepelt, az ellenfelek a máltai Valetta FC, illetve az izraeli Maccabi Tel Aviv voltak.

{A}

Budapesten az első tíz percet leszámítva csak egyetlen gárda volt a pályán, irányította a mérkőzést, építette támadásait, ez pedig a Fradi volt. Csak idő kérdése volt, hogy mikor veszik be először a vendégek kapuját.

A 19. percben tört meg a gólcsend a ciprusi védő saját kapujába fejelt egy szögletet követően. A szünetig Lanzafame növelte az előnyt – egy jogosan megítélt tizenegyest értékesített.

A visszavágó csak formalitásnak tűnt, miután a zöld-fehérek a második felvonásban sem adtak alább. Lanzafame második találata már azt jelentette, hogy 3–0 állt az eredményjelzőn. A Valetta FC a végjátékban a semmiből szépített, de így sem tűnik megoldhatatlan feladatnak a magyarok továbbjutása.

Omrani volt ezúttal is a gólszerző Fotó: Kolozsvári CFR

Sokkal kiegyensúlyozottabb volt a kincses városban rendezett összecsapás. A Kolozsvári CFR pontrúgásból szerezte meg a vezetést, gólgyárosa, Omrani bólintott közelről a hálóba. Az izraeli válogatott gerincét adó ellenlábas a pihenő előtt egyenlíthetett volna, Ofoedu kapáslövése épp fölé szállt.

A második felvonásban a Maccabi berendezkedett a hazaiak térfelére, akik jól állták a sarat. Ellentámadásokat indítottak, Rondon előtt volt a lehetőség, hogy kettőre növelje az előnyt. Meddő mezőnyfölényben játszott a Tel Aviv, a visszavágó teljesen nyílt maradt ebben a párharcban.

Folytatás egy hét múlva.

Labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 2. kör, odavágó:

Ferencváros–Valetta FC 3–1 (2–0)
Gól: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., büntetőből és 59.), illetve Messias (85.).

Kolozsvári CFR–Maccabi Tel Aviv 1–0 (1–0)
Gól: Omrani (22.).