Dicsérték a rendezést a vívó-vb után

Dobos László 2019. július 23., 21:04

Olimpiai színvonalúnak nevezte a budapesti vívó-világbajnokság rendezését a női tőrben egyéniben és csapatban is aranyérmes Inna Gyeriglazova, a vb-ről tudósító újságírók szintén dicsérték a szervezést.

A csarnok minden sarkából lehetett követni az asszókat Fotó: Halmágyi Zsolt

„Minden nagyon tetszik, magas színvonalú a rendezés” – értékelt Alekszander Borovkov, az egyetlen orosz sportcsatorna, a Match TV tudósítója. Hozzátette: idézné az egyéniben és csapatban is győztes tőröző Inna Gyeriglazovát. „Ő mondta, hogy olyan, mintha olimpián lenne,

az edzéslehetőségek, a szállás, az ellátás minden olimpiai színvonalú.

És ha őt kérdezik, hogy rendezzen-e még vívó-világbajnokságot Budapest, egyértelmű igen a válasza” – fogalmazott. Az orosz újságíró azért idézett egy vívót, mert – mint hangsúlyozta – egy sporteseményen mégiscsak az a legfontosabb, hogy a sportolók legyenek elégedettek, nekik legyen minden adott a jó szerepléshez.

Pástok sokasága. Tágas, jól megvilágított csarnokrészek Fotó: Halmágyi Zsolt

Kiemelte: újságíróként is csak dicsérni tudja a rendezést. A sajtóközpont tágas, van elég hely, az internet gyors, ami neki, televíziósnak különösen fontos, mivel a felvételeket gyorsan kell továbbítania Moszkvába. Jelezte, ötödször van Budapesten, először víváson. Itt volt az utóbbi két női kézilabda Final Fouron.

Nagyon tetszik a magyar emberek szurkolása, meglepett, hogy vívásban is ilyen hangosan biztatják a magyarokat.

A német kardválogatott tagjai a Homoródalmási Barlangfesztivál emlékpólójában Fotó: Halmágyi Zsolt

Az orosz szurkolók is hevesek, de nem ennyire, mint a magyarok” – mondta. Megjegyezte, várja a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságot, és biztos benne, hogy ugyanilyen vendégszeretetben lesz majd része.

Hasonlóan vélekedett Thomas Bach, az AFP tudósítója – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének névrokona. „Itt voltam már a 2013-as világbajnokságon is, azóta négy másikról is tudósítottam. Azt mondhatom, hogy a főterem kialakítása tökéletes volt. A vívóknak maguknak is nagyon tetszett, az üzeneteikben, a Facebookon is jelezték, hogy nagyon kellemes volt benne vívni” – mondta a BOK Csarnok sajtóközpontjában az MTI-nek.

Szurkolói kellékeket lehetett vásárolni a bejáratoknál Fotó: Halmágyi Zsolt

A francia újságíró a szervezést nagyon jónak nevezte. „Kedvesen fogadtak bennünket” – jegyezte meg a sajtó kiszolgálásáról, és arról is beszélt, hogy azokon a napokon, amikor a férfi kardozók vívtak, milyen nagyszerű volt a hangulat a csarnokban.

Aliszer Uszmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke már a megnyitón kiemelte, hogy

a résztvevő nemzetek és versenyzők számát tekintve is csúcsot dönt a világbajnokság, amely gazdag és sikeres vívómúlttal rendelkező országban zajlik.

Jól felszerelt sajtóközpont Fotó: Halmágyi Zsolt

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke – olimpiai és világbajnok tőröző – pedig felidézte, hogy itt volt az 1975-ös világbajnokságon, már csak ezért is jó emlékeket őriz Budapestről. A NOB-elnök hangsúlyozta, hogy a rekordok miatt a budapesti világbajnokság minden bizonnyal mérföldkő a sportág történetében.

Mi, erdélyiek csak megerősíteni tudjuk a külföldi újságírók véleményét.