Elkészült a csíki futsalcsapat BL-programja

Dobos László 2019. július 23., 13:27

Az FK Csíkszereda az ír bajnok Blue Magic FC Dublin együttes ellen kezdi meg a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmeit Athénban. A csíkiak augusztus végén lépnek pályára Görögországban.

A csíki futsalcsapat először szerepel a nemzetközi kupasorozatban Fotó: Sorin Pană

Az európai teremlabdarúgó klubcsapatok legrangosabb vetélkedőjén a nemzetközi szabályok szerint tilos névadó szponzort megjelentetni a csapatok nevében, azért az Imperial Wet a Futsal Klub Csíkszereda néven szerepel a BL-ben.

{A}

Az első körben kilenc csoportot hoznak létre: hét négycsapatos és két háromcsapatost.

A csíkiak a görögországi C jelű kvartettbe kerültek a házigazda Athéni AEK Futsal Club, a svájci Futsal Minerva Bern és az ír bajnok Blue Magic FC Dublin társaságában. Csak a csoportelső jut a következő körbe.

„A mérkőzéseknek a Dais Athletic and Cultural Center nevű központban lesznek. A Dais egy sportközpont, amely több sportágnak ad otthont. Így van egy szertornára alkalmas terem, uszoda, illetve a teremlabdarúgás terem. Utóbbi egy 1200 férőhelyes csarnok” – olvasható az Imperial Wet közleményében.

Teremlabdarúgó Bajnokok Ligája, 1. kör, C csoport

1. forduló (augusztus 28.)
FK Csíkszereda–Blue Magic FC Dublin (17.30 óra)
Futsal Minerva–AEK Futsal Athén (20).

2. forduló (augusztus 29.)
Futsal Minerva–FK Csíkszereda (17.30)
AEK Futsal Athén–Blue Magic FC Dublin (20)

3. forduló (augusztus 31.)
Blue Magic FC Dublin–Futsal Minerva (17.30)
AEK Futsal Athén–FK Csíkszereda (20)

A görögországi C csoport továbbjutója a következő körben a B ágra, az 5. csoportba kerül. Szintén ebbe a kvartettbe kerül a F csoport (a norvég Sjarmtrollan Idrettslag, a máltai Luxol St. Andrews, a moldovai Dinamo Chișinău és a san-marinói Fiorentino) továbbjutója, illetve a lengyel Record Bielsko-Biala és a cseh AC Sparta Praha. Ennek a csoportnak Prága lesz a házigazdája.

A magyar bajnok Berettyóújfalu a második körben, a főcsoport küzdelmein kapcsolódik be a sorozatba, és házigazda lesz. A 4. csoport mezőnye: Berettyóújfalu, Kairat Almaty (kazahsztáni), Murcia FS (spanyol) és Sport Club KPRF (orosz). A főcsoportok küzdelmeit október 8-13. között rendezik majd.