Az FCSB ellen is gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. július 22., 23:04

Helyzetekben gazdag mérkőzésen a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott a Bukaresti FCSB ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában.

Fotó: Barabás Ákos

Szezonbeli első hazai mérkőzésén hétfőn este telt ház előtt lépett pályára a fővárosiak ellen a sepsiszentgyörgyi csapat. László Csaba edző legénysége jobban kezdett és már az első percben vezetéshez juthatott volna, Carnat közeli fejese mellé szállt. Nem sokkal később Hamed és Carnat másodszor is helyzetbe került, de lövéseik elkerülték a kaput. Ezután átvette a játék irányítását az FCSB, Man és Hora veszélyeztettek.

Félóra elteltével mindkét csapat kihagyta addigi legnagyobb gólszerzési lehetőségét,

előbb a vendégeknél Vînă a kapufát találta el, majd a hazaiak ellentámadásánál ismét Carnat volt a befejező, aki mellé lőtte a ziccerét.

Fotó: Barabás Ákos

Szünet után szorosabb volt a játék, sokáig nem alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt, mígnem a 65. percben Coman szabadrúgását Niczuly magabiztosan védte. Kevéssel ezután is a fővárosiak voltak közelebb a vezető találathoz, a háromszékiek kapusa blokkolta Tănase lövését.

Az utolsó negyedórában beszorult saját térfelére a Sepsi OSK, de a védekezése a helyén volt. Aztán a végjátékban egy

kétséges szituációnál Simonovski a vendégek tizenhatosában Planic mellett a földre esett, de a játékvezető sípja néma maradt.

Fotó: Barabás Ákos

Az utolsó percekben az FCSB megnyerhette volna a mérkőzést, Coman azonban kissé kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt, Cristea pedig rosszul találta el a labdát.

Ez volt a Sepsi OSK második gól nélküli döntetlenje a szezonkezdeten, miután a nyitófordulóban is 0–0-t játszott az FC Voluntari ellen. A sepsiszentgyörgyiek legközelebb szombaton 18 órától játszanak a Medgyesi Gaz Metan vendégeként.

Labdarúgó 1. Liga, 2. forduló:
Sepsi OSK–FCSB 0–0.
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Tincu, Ștefan – Vașvari, Hamed (Simonovski, 67.), Fülöp (Velev, 61.), Flores (Ștefănescu, 90+4.), Konongo – Carnat. Edző: László Csaba.
FCSB: Bălgrădean – Popescu, Cristea, Planic, Bălașa (Nedelcu, 46.) – Oaidă (Salomao, 72.), Vînă, Filip, Tănase, Man (Coman, 46.) – Hora. Edző: Bogdan Andone.
Vezette: Iulian Călin.

{Z1}

{S1}