Péntek, a rendőrök elől menekülők napja

Székelyhon 2019. július 22., 16:32

Tusnádon egy balesetet okozó férfi, Csíkszeredában pedig egy barátait jogosítvány nélkül furikázó fiatalkorú próbált elmenekülni a rendőrök elől.

Verebesen az árokban végződött a menekülés Fotó: Csíki közlekedési infó/Facebook

Az első, péntekre virradóan történt esetnél Tusnádról csupán Verebesig jutott egy 34 éves helyi sofőr, miután balesetet okozott, majd a helyszínre érkező rendőrök láttán a megrongálódott autóval megpróbált elmenekülni. Előbb az E578 jelzésű európai úton igyekezett „lerázni” a hatóságiakat, aztán a 123A jelzésű megyei útra tért kocsijával, amely végül Verebesen egy enyhe kanyarban kisodródott és a menetiránya szerinti bal oldalon felborult. A sofőr kiszállt és elszaladt.

A balesetben egy 47 éves csíkszentgyörgyi férfi megsérült, ezért a járművezető ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés és baleset helyszínének elhagyása miatt indítanak eljárást.

{A}

Pénteken kevéssel éjfél előtt a csíkszeredai Szentlélek utcában kezdődött, majd a városszéli, egykori Suta-tó mellett végződött egy autós üldözés. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyeletes közbiztonsági egység egy, a Hunyadi János utcából a Szentlélek utcába térő autó nyomába eredt, a járőrök láttán a gépkocsivezető azonban hirtelen egy mellékútra tért, ahol elvesztette uralmát a jármű fölött. Az autóból hét – 17 és 24 év közötti, Hargita és Kovászna megyei – fiatal ugrott ki és szaladt az egykori Suta-tó irányába. Közülük először négy személyt fogtak el, majd a többieket is azonosították.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a járművet egy 17 éves csíkszentmártoni fiatal vezette, ellene jogosítvány nélküli vezetés miatt indul eljárás.