Ezüstérmes a magyar férfi kardválogatott

Dobos László 2019. július 22., 09:36

A dél-koreaiaktól egyetlen találattal, 45:44-re kikapott a döntőben, így ezüstérmes lett a magyar férfi kardválogatott a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Áder János magyar köztársasági elnök, valamint Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, az ezüstérmes magyar kardválogatott tagjai Fotó: MTI

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat 45:31-re verte a vietnámiakat, majd 45:32-re az egyiptomiakat, ezzel negyeddöntőbe jutott.

A folytatás is magabiztos sikerrel indult, a hazai együttes 45:29-re győzte le Iránt, majd az elődöntőben 45:38-ra Olaszországot. Az aranyéremért az előző két vb-n első dél-koreaiakkal kellett megküzdeni.

A BOK Csarnok csaknem telt lelátói előtt feszült légkörű, de izgalmas és látványos tusokat hozó csatában a magyarok 45:44-re kikaptak. A sorozatban harmadszor világbajnok dél-koreaiak a 2017-es döntőben is a magyarokat győzték le. A magyar csapatnak az érmeket Áder János köztársasági elnök adta át, aki Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével együtt a helyszínen nézte meg a döntőt.

A dobogóra álláskor a közönség „szép volt, fiúk” rigmussal köszönte meg a produkciót. Szilágyi az eredményhirdetés után mikrofonba mondott köszönetet a drukkereknek.

A homoródalmási származású, a vívást Brassóban elsajátító Szabó Vilmos által felkészített, a szövetségi kapitány fiát, Szabó Mátyást is felvonultató német válogatott a negyedik helyen végzett, míg az Alin Badea, Tiberiu Dolnicenu, Iulian Teodosiu és Florin Zalomir összetételű román csapat nyolcadik lett.

Férfi kard csapatverseny (31 induló együttes): 1. Koreai Köztársaság (Gu Bon Gil, Ha Han Szol, Kim Jun Ho, Oh Szang Uk), 2. Magyarország, 3. Olaszország, 4. Németország, … 8. Románia.

Kínai diadal a női párbajtőrözőknél

A kínaiak győztek a női párbajtőrözők csapatversenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. A döntőben hosszabbításban esett találattal bizonyultak jobbnak az oroszoknál. A Bianca Benea, Ana Maria Popescu, Amalia Tătăran és Maria Udrea összetételű román csapat a 10., míg a Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga alkotta magyar együttes a 13. helyen végzett.

Női párbajtőr, csapatverseny (34 induló együttes): 1. Kína (Lin Seng, Szun Ji-ven, Hszü An-csi, Csu Ming-je), 2. Oroszország, 3. Olaszország, … 10. Románia, ...13. Magyarország.