Otthon lettek Eb-győztesek a magyar kézis lányok

Józsa Csongor 2019. július 21., 20:19

Imponáló játékkal, végig kézben tartva az eredményt, viszonylag simán nyerte az Európa-bajnokság döntőjét a magyar junior kézilabda-válogatott.

Fotó: Facebook/Eurohandball

A tornán a fináléig úgy jutott el a magyar válogatott, hogy minden egyes mérkőzését megnyerte. A hollandok egyetlen találkozón szenvedtek vereséget – igaz, hogy a középdöntőbeli, franciák elleni kisiklás nem osztott-szorzott, hiszen már tovább voltak jutva az elődöntőbe.

{A}

A vasárnapi fináléban a házigazdák történelmi lehetőség előtt álltak, ebben a korosztályban eddig az ezüstéremig jutottak, legutóbb 2013-ban. A Golovin Vlagyimir által irányított együttes telt ház előtt lépett pályára a győri Audi Arénában.

Az elejét megnyomták a csajok, jó védekezéssel, remek kapusteljesítménnyel megragadta a kezdeményezést, folyamatosan vezetett. Az ellenfél a 9. percben egyenlített, 4–4-nél.

A piros-fehér-zöldek parádésan folytatták, a védelem átlőhetetlen volt, Herczeg Lili egymás után hárította a ziccereket, gyorsan elhúzott újból a magyar csapat. A 20. percben 8–5, a 25-ben 11–6, míg az első félidő végén 14–7 állt az eredményjelzőn.

Igaz, hogy a második felvonás első hazai gólját csak az ötödik minutumban érkezett, a hollandok csak ötre faragták hátrányukat (15–10).

Időkérést követően gyorsan rendezte sorait a Golovin-gárda, pár könnyű találattal visszaállt a nagyobb különbség. A végjátékra már nem is maradt izgulnivaló: Magyarország nyerte a junior Eb-t.

A kisdöntőben Norvégia 29–26-ra legyőzte Oroszországot, így a skandinávoké lett a bronzérem. A román válogatott a helyosztókon az ötödik pozíciót csípte el, az utolsó meccsen 34–26-ra múlta felül a dánokat.

Kézilabda, női junior Európa-bajnokság, döntő:

Magyarország–Hollandia 27–20 (14–7)

A kontinensbajnok kerete

Kapusok: Herczeg Lili, Szabó Dóra. Jobbszélsők: Arany Rebeka, Bánfai Kíra, Jobbátlövő: Albek Anna. Irányítók: Pál Tamara, Tóth Nikolett, Kellermann Dóra. Beállók: Simon Armilla, Zsiborás Luca. Balátlövők: Kácsor Gréta, Vámos Petra, Szilovics Fanni, Kuczora Csenge. Balszélsők: Schatzl Natalie, Stranigg Zsófia.