Egymást érik az edzőmeccsek

Zátyi Tibor 2019. július 21., 13:55

A labdarúgó 2. Ligára készülő FK Csíkszereda két felkészülési meccset játszott a hét végén, a 3. Liga rajtára hangoló Székelyudvarhelyi FC is pályára lépett.

Legutóbbi két edzőmeccsén nem kapott gólt az FK Fotó: Facebook

Az FK Csíkszereda szombaton Barcarozsnyón játszotta le hatodik felkészülési mérkőzését, 2–0-ra verte a harmadosztályból ismerős házigazdát. Mindkét gól az első félidőben született, a 33. percben egy öngóllal került előnybe a csíki csapat, majd Majzik gyönyörű, 40 méteres átíveléssel lepte meg az ellenfél kapusát.

Vasárnap délben a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK tartalékaival és próbajátékosaival csapott össze az FK, Mitra két, illetve Becze góljával 3–0-ra nyert.

Valentin Suciu vezetőedző a mérkőzés után így értékelt a klub honlapjának: „Egy jó edzés volt, örülük annak, hogy már két meccs óta nem kaptunk gólt. Egyre több helyzetet tudunk kialakítani, ami biztató. Az eredménnyel nem kell elbízzuk magunkat, mert az ellenfélnél próbajátékra érkezettek és ifjúságiak voltak a pályán,

de a játékunk nagyon biztató és ennek örvendek. Fejben már két mérkőzés óta összeállt a kezdőcsapat, de a terhelés miatt még nem hoztam végleges döntést.”

Felkészülési mérkőzések

Barcarozsnyói Olimpic Cetate–FK Csíkszereda 0–2 (0–2)
Gólszerzők: öngól és Majzik.
FK I. félidő: Gyenge – Majzik, Csonka, Berde, Fodor – Csürös, Eder – Juliá, Jebari, Magyari – Becze. FK II. félidő: Bordás – Aszalos, Mitra, Lalic, Simó – Veres, Takács – Bara, Kálmán, Erdei – Hodgyai (Becze).

Sepsi OSK II.–FK Csíkszereda 0–3 (0–0)
Gólszerzők: Mitra 2, Becze.
FK I. félidő: Bordás – Palmes, Berde, Lalic, Simó – Veres, Takács – Barta, Kálmán, Erdei – Magyari. FK II. félidő: Gyenge (Ljuljanovic, 80.)- Aszalos, Mitra, Csonka, Fodor – Csürös, Eder – Raúl, Soufiane, Corbu – Becze.

A Székelyudvarhelyi FC is lejátszotta első felkészülési meccsét, pénteken a Nyárádtői Egyesülés vendége volt. A háromszor harminc perces találkozón nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy miként mozognak a játékosok, működik a taktika – tudtuk meg Mészáros Alpár vezetőedzőtől. A házigazda 3–2-re nyert, az SZFC góljait Taciuc és Székely szerezte.

A hét közepén két felkészülési meccse lesz az SZFC-nek, kedden délelőtt 11 órától az FK Csíkszereda U19-es, míg szerdán délután hat órától az FK 2. ligás együttese lesz az ellenfél a városi stadionban.

A csíkiak felnőttcsapata az udvarhelyi kiszállást követően szombaton Tatrangon, a CS Afumați ellen játszik.