Újra edzésbe állnak a gyergyói hokisok

Gergely Imre 2019. július 21., 11:53

Hétfőtől újrakezdik az erőnléti tréningezést a Gyergyói Hoki Klub játékosai, hogy egy hét száraz edzés után már jégen folytassák a felkészülést a közelgő jégkorongidényre. Várhatóan ismét legalább száz meccses idény vár rájuk.

A múlt szezonban a Debrecen állta útját a gyergyóiak menetelésének. A piros-fehérek most erősebben vágnak neki az új idénynek

A 2018–2019-es szezonnak úgy vágott neki a GYHK, hogy Erste Liga tapasztalatok nélküli, vékonyka kerethez hoztak olyan nagynevű légiósokat, akikhez hasonló még nem játszott addig Gyergyószentmiklóson.

{A}

Tapasztalatszerzés volt az akkori kitűzött cél és a rájátszásba jutás. Ez teljesült is. A tanulóév után már nagyobb elvárásaik vannak magukkal szemben a gyergyóiaknak. A rájátszás elérésénél többet akarnak.

Egyelőre még nem ismert sem a romániai bajnokság, sem az Erste Liga 2019–2020-as idényének programja, de tudható, hogy legalább száz meccs vár a piros-fehérekre. Ez egy olyan megterhelés, amelyet lehetetlen lenne teljesíteni nagyon komoly alapozás nélkül.

A játékosoknak kevés ideje volt lazítani a múlt szezon zárása óta, már májusban intenzíven dolgoztak a számukra egyénileg kidolgozott edzésprogramok alapján.

A korábbi edző, Mikael Tisell ugyan családi okokra hivatkozva nem vállalta a folytatást, de az ő tervei szerint vágtak bele a felkészülésbe Gógáék, és az elvégzett munka eredményeinek felmérése is az ő felügyelete alatt történt. Tisell továbbra is meghatározó szerepet vállal a GYHK életében az ő ajánlásával érkezett az új edző, Leif Strömberg is, aki a svéd élvonalban és a másodosztályban szerzett sokéves tapasztalatot hoz Gyergyószentmiklósra.

Strömberg Érden kezdi el a jeges edzések sorozatát a csapattal, ott edzőtáborozik a GYHK július 29-től egy hétig, majd hazai jégen folytatódik a munka. Érden csatlakoznak a kerethez a légiósok is.

5–6 felkészülési mérkőzés várható

A múlt szezon óta alaposan beerősítettek a gyergyóiak. Hazai játékosaikkal továbbra is érvényesek a szerződéseik, és megtartották két legjobb légiós csatárukat, Pavel Vorobjevet és Dmitrij Pesztunovot, valamint a hátvéd Igor Bobceket.

Míg tavaly nyáron az oroszországi hokiiskola volt az uralkodó a GYHK öltözőjében, ez most nemzetközibb lesz.

Az újonnan érkezők közül ketten kanadaiak, Jordon Cooke kapus és a brassóiak korábbi gólgyárosa, Jereme Tendler, Andreas Valdix pedig svéd. Albert Zagidullin leigazolásának köszönhetően az orosz vonal sem szakad meg teljesen. Már romániai állampolgárként jön az amerikai Phil Bushbacher és egy másik orosz, Timur Raszulov. A hazai keret pedig Florin Creangă, Antal Zsombor és Csiki Zoltán szerződtetésével bővül.

A Gyergyói Hoki Klub az Erste Liga, illetve a romániai bajnokság rajtja előtt legalább négy edzőmérkőzést játszik. Az elsőt a szlovákiai második ligában szereplő HK Levice, vagyis Léva vendégeként vívja augusztus 3-án – közölte gyergyóiak menedzsere Bereczky Szilárd. A felkészülés fontos állomása lesz az augusztus 30.–szeptember 1. között zajló Gyilkos-tó Kupa, ahol a Bukaresti Steaua, a Csíkszeredai Sportklub és a Fehérvári Titánok lesznek a GYHK vendégei.

Várhatóan a kupa előtt és azt követően is lesz még pár edzőmeccs, de ezek programja még nem végleges.