Nem okozott gondot az újonc a címvédő CFR-nek

Zátyi Tibor 2019. július 20., 23:31

Könnyed játékkal sima győzelmet aratott a Kolozsvári CFR a labdarúgó 1. Liga 2. fordulójában, szombaton este a bajnokság újoncánál, az Academica Clinceni vendégeként nyert 4–1-re.

Itu a CFR harmadik gólját szerezte Fotó: Facebook/CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Negyedóra játék után már két góllal vezetett a címvédő, mindkét gólt rögzített helyzetből szerezte a CFR, a beíveléseket követően előbb Cestor, majd Costache fejelt a hálóba. A kolozsváriak győzelmét semmi sem veszélyeztette, előnyüket pedig a szünet előtt tovább növelték, egy újabb szögletet követően elaludtak az Academica védői és a kapus elé berobbanó Itu a hálóba emelte a labdát.

Térfélcsere után még könnyebb helyzetbe került a CFR, a hazaiak emberhátrányba kerültek, Andrei Răuţă kapott egy szabálytalanságért piros lapot. A negyedik kolozsvári gól is egy rögzített helyzet után született, Aurelio talált be, a hazaiak pedig a hosszabbításban megszerezték becsületgóljukat. Ez volt az Academica második veresége az idényben, az előző fordulóban az Universitatea Craiova otthonában kapott ki.

A CFR a hazai, Jászvásár elleni döntetlent követően tudott nyerni, és feljött a táblázat 3. helyére.

A következő fordulóban, jövő szombaton a Bukaresti Dinamót fogadja. Szerdán pedig ugyancsak hazai pályán játszik, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Maccabi Tel Aviv csapatát fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, 2. forduló:
Academica Clinceni–Kolozsvári CFR 1–4 (0–3)
Dobrescu (90+2.), illetve Cestor (11.), Costache (15.), Itu (45+3.), Aurelio (72.)

{Z1}

{S1}