Nagy erőpróba vár a Sepsi OSK-ra

Sánta Imre 2019. július 20., 11:47

Az 1. Liga új idényének első hazai mérkőzésére készül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, hétfőn este 9 órakor az FCSB-t fogadják. László Csaba vezetőedző úgy fogalmazott, élni akarnak az esélytelenek esélyével, nem feltartott kézzel lépnek majd pályára.

Az előző szezonban a Sepsi OSK hazai pályán 4–2-re verte az FCSB-t Fotó: Barabás Ákos

A játékosállományát tekintve újabb jelentős átalakításon átesett háromszéki csapat az első fordulóban gólnélküli döntetlent ért el az FC Voluntari otthonában, ezzel megszerezve első pontját a bajnokságban. Hétfői ellenfele ugyan győzni tudott 4-3 arányban a Hermannstadt ellen, de a három kapott gól jelzi, hogy a védelmük nem állt a helyzet magaslatán, ami biztató lehet László Csaba tanítványai számára is.

A Sepsi OSK vezetőedzője a mérkőzést megelőzően úgy vélekedett, hogy a fővárosi alakulat számít a találkozó fő esélyesének, azonban nekik is megvannak a hibáik, amelyeket csapata igyekszik majd a lehető legjobban kihasználni. László Csaba szerint

egy ilyen mérkőzésen nem kell külön motiválnia a játékosait, mert a labdarúgók az ilyen meccseken tudják bebizonyítani, hogy ott a helyük a csapatban.

Fotó: Sánta Imre

A háromszékiek trénere kitért arra is, hogy számít a nagyszámú közönség biztatására, és bízik abban, hogy a teljes szezon ideje alatt egységes csapatként fognak tudni harcolni.

„Egy olyan mérkőzés elé nézünk, amelyen nem mi vagyunk az esélyesek. Azonban szeretnénk élni az esélytelen esélyével, és remélem, hogy a három pont a miénk marad, ez a legfontosabb. Először lépünk pályára ebben az idényben saját közönségünk előtt, és biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan eljönnek majd, és buzdítani fogják a csapatot.

És ha már behoztuk őket a stadionba, akkor tartsuk is meg őket. Ezért is szeretném majd azt látni, hogy a csapat szívvel-lélekkel küzd, és mindent megtesz azért, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Ez a következőkben is alapfeltétel kell, hogy legyen, mert csak így tudjuk ezt a szezont túlélni. Egy olyan csapatunk van, amelyben nincsenek világklasszisok, ezért olyan egységes közösséget kell kovácsolnunk, amelyben mindenki ismeri a feladatát, és tud küzdeni a másikért” – nyilatkozta László Csaba, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Fotó: Sánta Imre

A tavalyi idény alapszakaszában a piros-fehérek 4-2-es győzelemével véget érő mérkőzésen a vezető találatot megszerző Gabriel Vașvari szerint a fővárosiak is tisztában vannak azzal, hogy Sepsiszentgyörgyön mindig nehéz mérkőzés vár rájuk, ezért felkészülten fognak érkezni. A Sepsi OSK középpályása azonban bízik abban, hogy jó játékot fognak mutatni, és igyekezetüket siker koronázza.

„A bajnokság egyik legjobb csapatát fogadjuk, és ahogy én láttam eddig, támadásban az eddigieknél is átütőbb erővel rendelkeznek. Hozzánk képest előnyben vannak abból a szempontból, hogy már három hivatalos mérkőzést játszottak. De remélem, hogy játékot mutatva, számunkra pozitív eredményt érhetünk el” – fogalmazott a tapasztalt középpályás.

Fotó: Sánta Imre

A hétfő este 9 órakor kezdődő Sepsi OSK–FCSB összecsapást a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Lookplus televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}